Jon Rahm kommer inte få chansen att försvara sin Irish Open-titel i maj 2020. Tävlingen har flyttats fram. Till när återstår att se. Foto: Getty images

Coronavirus

Irish Open ställs in – planerad två veckor innan svenska tävlingen

Scandinavian Mixed är fortfarande planerad att spelas enligt schemat. Men European Tour meddelar nu att Irish Open ställs in, en tävling planerad två veckor innan svenska tävlingen – som därmed är alltmer osäker.

Text: Jesper Johansson • 2020-03-30

European Tour meddelar att Dubai Duty Free Irish Open har skjutits fram på grund av coronaviruset.

Tävlingen skulle spelas 28-31 maj på Mount Juliet Estate. Keith Pelley, chef för touren, säger så här i ett pressmeddelande:
”Beslutet att skjuta fram Irish Opeen är taget efter att vi pratat med samtliga inlandade och togs med alla människors hälsa som prioritet. Våra tankar är med alla som är drabbade och arbetar för att minska spridningen av pandemin.”

”Vi kommer att fortsätta se över hur vi ska göra med European Tours schema för 2020. Vi har en ständig diskussion angående vårt agerande med de tävlingar som ställts in och skjutits fram i tiden. Vi gör så tills vi har mer larhet i den globala situationen.

Irish Open var planerad att spelas två veckor innan Scandinvaian Mixed på Bro Hof i Stockholm ska spelas. Om den tävlingen spelas planerade 11-14 juni återstår att se.


Text: Jesper Johansson • 2020-03-30
TournyttEuropean TourScandinavian InvitationTournytt
Scroll to Top