Anna Nordqvist och Lisa Pettersson i tuff duell på Cactus Tour. Foto: Getty Images /Göran Söderqvist (arkiv)

Cactus Tour

Rafflande svenskduell – Pettersson gjorde albatross

Lisa Pettersson och Anna Nordqvist gjorde upp i särspel för att avgöra veckans Cactus Tour-tävling

Text: Oskar Åsgård • 2020-03-21

När alla stora tourer är pausade letar de svenska tourproffsen som bor i Arizona andra speltillfällen. Den här veckan stannade lokala Cactus Tour till på Moon Valley Country Club (om namnet ringer bekant så är det för att det var här Annika Sörenstam sköt sin 59-rond i LPGA-tävlingen Standard Register Ping 2001).

LPGA-spelare som Anna Nordqvist, Amy Olson och Linnea Ström tog plats i det 27 spelare starka startfältet. Segerstriden blev en ren svenskduell.

Inför finalronden delade Nordqvist ledningen på nio under par med amerikanskan Mina Harigae, som vunnit tre titlar på Symetra Tour. Tvåfaldige majorvinnaren Nordqvist gjorde sex birdies sista ronden och noterade sitt bästa varv i tävlingen med 66 slag.

Men Nordqvists 15 under par räckte bara för att nå delad ledning i klubbhuset efter 54 spelade hål.

Några grupper framför Nordqvist hade nämligen landsmaninnan Lisa Pettersson gått i mål med en spektakulär 65-rond, vilket tog även henne till 15 under par totalt.

Vad som gjorde ronden spektakulär? Efter att ha vänt på 33 slag (-3) slog 24-åringen från Täby GK till med sitt livs första albatross (!). Med en hybridtrea från 188 meter hålade hon sitt andraslag på par 5-hålet.

Pettersson, som vann förra veckans tävling på Cactus Tour, följde upp med ytterligare två birdies sista nio och när Nordqvist i ledarbollen spelat klart stundade särspel.

Där var det rutinerade Nordqvist som drog det längsta strået och vann, men Pettersson var fullt förståeligt väldigt nöjd med sin dag.

– Jag gjorde min första albatross idag och satte ett nytt personbästa för 54 hål med -15. Förlorade i särspel mot Anna Nordqvist, men supernöjd med mitt spel och det är så roligt att fortfarande ha möjligheten att spela tävlingsgolf även under dessa prövande tider runtom i världen, skriver Pettersson på sin Instagram.

Anna Nordqvist sa så här till Cactus Tour efter segern:

– Jag vill tacka Cactus Tour för att ni välkomnade oss den här veckan. Det är tuffa tider, vi uppskattar alla möjligheten att få tävla och förhoppningsvis fortsätter vi och så ses vi igen nästa vecka.

Linnea Ström slutade sexa på -8, på delad tiondeplats hittar vi Elin Arvidsson och Moa Folke. Louise Stahle slutade på delad 13:e plats.

Klicka på bilden nedan för den fullständiga resultatlistan.


Text: Oskar Åsgård • 2020-03-21
TournyttAnna NordqvistCactus tourLinnea StrömLisa Pettersson
Scroll to Top