Kan azaleor blomma i oktober? Om Masters skulle spelas på hösten lär vi se banan i en ny skrud. Foto: Getty images

The Masters

McIlroy om möjlig höst-major: ”Ganska häftigt”

Med coronavirusets uppskjutna och inställda tävlingar lutar det mer och mer mot att höstschemat blir både tätt och prestigefyllt.

Text: Jesper Johansson • 2020-03-19

Masters Tournament kommer inte att spelas i april. På grund av coronaviruset meddelade Augusta National att de flyttar fram starten av årets första major, som därmed alltså inte blir årets första major.
Svensk Golfs källor och andra rykten gör gällande att målsättningen är att ha tävlingen i oktober. Klubben ska ha kontaktat flera skolor i närområdet för att försöka förlänga höstloven, så att familjer ska kunna hyra ut sina hus och resa bort under Masters-veckan. Detta är förstås inte bekräftat och ingen vet hur allvarlig coronasmittan kommer att vara. Kanske går det inte att spela golftävlingar över huvud taget 2020.

LÄS MER: Masters ställs in i april, nytt speldatum diskuteras

Men att spela Masters Tournament på hösten skulle vara intressant, enligt världsettan Rory McIlroy. Nordirländaren gästade PGA Tour Radio och pratade om möjligheten att spela om den gröna kavajen till hösten.
– Jag tycker det skulle vara ganska häftigt med Masters i oktober. Allt skulle se anorlunda ut jämfört med hur allt brukar vara i Augusta. Jag är säker på att det finns en chans att Masters spelas 2020. Och att det skulle ske i höst är såklart möjligt. Jag är säker på att klubben kan se till att det sker, sa McIlroy.

PGA Tour har meddelat att alla tävlingar fram till och med PGA Championship kommer att ställas in på grund av coronaviruset. Det gör att höstschemat i år kan bli väldigt intressant med den ena stortävlingen efter den andra.


Text: Jesper Johansson • 2020-03-19
TournyttPGA TourRory McIlroyTournyttUS Masters
Scroll to Top