Victor Lange har bekräftats smittad av Covid-19. Foto: Getty images

Coronavirus

Första smittade golfproffset bekräftat

Victor Lange, som till vardags spelar på PGA tour Latinoamerica har diagnostiserats med Covid-19. Det gör att han blir första proffset med viruset.

Text: Jesper Johansson • 2020-03-19

Fotbollsspelare och basketproffs har drabbats av coronaviruset. Även filmstjärnor som Idris Elba och Tom Hanks är smittade. Fram till nu har dock ingen professionell golfare varit smittad av Covid-19. Men under onsdagen blev det offentligt att Victor Lange testats positivt för viruset.
Sydafrikanen spelar till vardags på PGA Lationamerica Tour och hans senaste resultat är en delad 51:a plats i Estrella del Mar Open i Mexiko tidigare i mars.

I ett pressmeddelande skriver PGA Tour att Victor Lange förväntas tillfriskna fullt ut och att touren har erbjudit att hjälpa till under tillfrisknadsperioden hemma i Johannesburg, Sydafrika. Victor ska också vara tacksam för all kärlek han mottagit från medspelare och supportrar.

Victor Lange är rankad 1 215 i världen och har i år som bäst slutat delad 29:a i Eye of Africa PGA Championship i januari. Lange är 26 år och blev proffs 2016.


Text: Jesper Johansson • 2020-03-19
TournyttCoronavirusetPGA TourTournytt
Scroll to Top