Anna Nordqvist är oddsfavorit i veckans tävling på minitouren "Cactus Tour" i Phoenix, Arizona. Foto: Getty images

Svensktätt

Nordqvist och andra storstjärnor spelar på minitour

När LPGA, LET och Symetra har stoppat spelet på grund av coronaviruset väljer lilla Cactus Tour att fortsätta anordna tävlingar. Och det blir stjärntätt i veckan.

Text: Jesper Johansson • 2020-03-18 Uppdaterad 2020-03-18

En av hemska coronavirusets, i dagsläget oviktiga, bieffekter är att all idrott har upphört. På grund av smittorisken har idrottsvärlden i princip stannat upp för att inte skapa folksamlingar. Det här gör att vi idrottsintresserade helt plötsligt har väldigt mycket tid över.
Undertecknad hade städat, handlat och tränat innan lunch i söndags. Den tiden brukar i vanliga fall tillbringas framför European Tour så här års.

LÄS MER: Här är alla tävlingar som ställs in på grund av corona

Men det finns hopp för oss med stort intresse för idrott och då främst golf.
För även om det inte TV-sänds spelas en stjärntät tävling i Phoenix i veckan.

På Moon Valley, där Annika Sörenstam sköt en 59-rond för ett antal år sedan, ska Cactus Tour anordna en tävling. Touren är inte speciellt stor men eftersom de största tourerna inte har några tävlingar har flera fullblodsproffs hittat in i tävlingen. Många av dem är svenska.

I tävlingen ska Anna Nordqvist, Louise Stahle och Linnea Ström delta. Dessutom ska Elin Arvidsson, Lisa Pettersson och Moa Folke vara med. Den sistnämnda trion befinner sig i Phoenix, Arizona, i landslagets elitmiljö.
Pettersson vann på touren så sent som 13 mars.

Hur följer man tävlingen då? Jo, genom den här ledartavlan. Dessutom kan man följa Cactus Tour på Twitter och Instagram.


Text: Jesper Johansson • 2020-03-18
TournyttAnna NordqvistElin ArvidssonLinnea StrömLisa PetterssonLouise StahleMoa FolkeTournytt
Scroll to Top