LPGA-chefen Mike Whan öppnar upp för en del annorlunda lösningar av schemat framöver // Foto: Getty Images

LPGA Tour

LPGA vill bli kreativa – kan skapa supertävling

Funderar på att slå ihop tävlingar och skapa något nytt.

Text: Martin Strömberg • 2020-03-18

LPGA-touren har redan skjutit upp eller ställt in sex av årets tävlingar på schemat, bland annat årets första major, ANA Inspiration, som skulle ha spelats om två veckor.

Nu öppnar LPGA:s Vd, Mike Whan, upp för kreativa, icke konventionella lösningar när det gäller LPGA:s schema när tävlingarna väl kommer igång igen.

– Det kommer att bli ett mellanår hur man än gör framöver men argumentet “så här har vi alltid gjort” kommer inte att fungera längre, säger Whan.

Han berättar också att det inte alls är otänkbart att man slår ihop två tävlingar till en större med fler huvudsponsorer.

Och att det i så fall samtidigt skulle innebära dubbelt så stor prissumma.

En supertävling.

– Om vi kan få två sponsorer att samsas om en tävling och istället för att spela om en prissumma på 1,5 miljoner dollar få upp den till 2,8 miljoner? Ja, det är en möjlighet. Jag tror inte att det kommer att bli vanligt men jag tror att det kommer att hända, berättar Whan för Golfchannel.

LPGA-touren har nu öppna veckor 7-10 maj, 2-5 juli, 30 juli- 2 Aug, 17-20 sept, 24-27 sept, 8-11 okt och 12-15 nov.

När det gäller ANA Inspiration så kommer den inte att spelas under de heta sommarmånaderna utan planen är att den om den spelas hamnar på någon av de lediga höstveckorna.


Text: Martin Strömberg • 2020-03-18
TournyttANA InspirationLPGA TourMike WhanTournytt
Scroll to Top