Guld- och silvermedaljören vid senaste OS-golfen i Rio de Janeiro // Foto: Getty Images

Olympiska spelen

Drömuppdraget som höll på att hamna i papperskorgen

Claes Grönberg blev tillfrågad om att döma golfen i OS avfärdade först det mystiska mejlet som skräppost.

Text: Martin Strömberg • 2020-03-15

Efter domaruppdragen vid Women’s British Open 2018 och The Open 2019 tänkte Claes Grönberg, regelansvarig på Svenska Golfförbundet, att han hade gjort sin sista stortävling.

Men så dök det upp ett erbjudande som inte gick att motstå – ett erbjudande som först faktiskt hamnade i papperskorgen i Grönbergs mejlbox.

– Ja, det var lite roligt. Vi hade fått stränga direktiv att inte öppna misstänkta mejl och när jag såg det där mejlet med OS-symbolen och någon märklig länk så kastade jag det direkt. Jag trodde att det var något lurt, berättar Claes Grönberg och skrattar.

Men när han sedan häromveckan fick ännu ett mejl med OS-symbolen och en länk så gav han det en chans och öppnade det mystiska mejlet. Inuti fanns en förfrågan om att jobba som domare under golftävlingarna i Olympiska Spelen i Tokyo i sommar.

Ett drömuppdrag.

– Jag vet faktiskt inte varför de frågar mig men jag har ju ganska mycket kontakt med R&A när det gäller regelfrågor och jag kanske inte har misskött mig totalt under mina tidigare jobb. Man får ju ovärderlig erfarenhet och kunskaper som är nyttiga för mitt jobb genom de här uppdragen, säger Claes Grönberg.

Och nu är biljetten till Japan bokad och klar och under förutsättning att OS blir av i dessa coronatider så kommer Claes Grönberg att finnas på plats på Kasumigaseki Country Club utanför Tokyo.

– För min del vore det jätteroligt och nyttigt så vi får väl hålla tummarna.


Text: Martin Strömberg • 2020-03-15
TournyttClaes GrönbergOlympiska spelenTournytt
Scroll to Top