Augusta National lär anordna The Masters trots coronaviruset. Men kommer publik att ha tillträde? Foto: Getty images

Coronavirus

Masters ser ut att bli av – men utan publik?

En källa till Golf Digest säger att Masters Tournament kommer att spelas. Hur det ska gå till – och om det är med publik på plats – återstår att se.

Text: Jesper Johansson • 2020-03-12

Ingen går säker i dessa coronatider. Inte ens Augusta National och The Masters. Tävlingen planeras dock fortfarande att spelas men nu lutar det mot att det blir bakom stängda grindar – utan publik.

Det är Joel Beall, journalist på Golf Digest, som meddelar att The Masters ser ut att spelas på de planerade datumen men att allt annat hänger löst. Antingen kan bara ett fåtal fans få ta sig in på området eller så spelas tävlingen inför helt tomma läktare. Beslutet ska tas i helgen eller på måndag, enligt Bealls källor.

Så här skriver Joel Beall på Twitter:

Under de senaste dagarna har stora beslut tagits gällande coronaviruset, inte minst i sportsammanhang. NBA har beslutat att avbryta årets basketsäsong efter att en spelare insjuknat i viruset. Det svenska hockeyslutspelet har också skjutits upp och en mängd andra planerade idrottsevenemang ställs in.

Trots den rådande situationen pågår just nu Players Championship på TPC Sawgrass, där storpublik väntas närvara under torsdagens öppningsrond.

LÄS MER: Storpublik välkommen till TPC – trots coronarisker


Text: Jesper Johansson • 2020-03-12
TournyttAugusta NationalTournyttUS Masters
Scroll to Top