Francesco Molinari ser ut att kunna spela veckans tävling – trots ryggproblemen. Foto: Getty images

Players Championship

Molinaris smärta – kunde inte knyta skorna

Ett bakslag kommer sällan ensamt. Francesco Molinari har i snart ett år haft problem att hitta den fina formen han visade upp 2019. Och som om inte formsvagheten var ett problem nog har italienaren nu en ryggskada.

Text: Jesper Johansson • 2020-03-10

Francesco Molinari har problem med ryggen. Förra veckan var han tvungen att dra sig ur Arnold Palmer Invitational, tävlingen han vann förra året. Han har sedan dess fått se sitt namn sjunka på världsrnakingen och The Open-vinnaren är nu på plats 28 i världen. Det är nu över ett år sedan han slutade topp-10 i en tävling.

Italienaren hade dock som ambition att spela förra veckans tävling på Bay Hill. Men när det väl var dags att vakna på torsdagen, första speldagen av Arnold Palmer Invitational, hade han så ont i ryggen att han inte kunde sätta på sig sina skor. Istället blev det vila och nu har han tagit sig till TPC Sawgrass för att preparera inför veckans Players Championship.
– Spelet är lite rostigt efter att inte ha slagit bollar på ett par dagar. Men fysiskt känns det bättre, jag är nästan helt återställd, vilket jag är glad över, säger Molinari till Golf Channel.

LÄS MER: Featured Groups: Stenson spelar med tidigare vinnare

Skadan har känts av från och till de senaste tre-fyra månaderna och det är i nedre ryggen smärtorna uppstår. Men efter att ha slagit bollar utan större problem är han förhoppningsfull att kunna delta i veckans tävling.
– Vi får se hur det känns när jag vaknar. Förhoppningsvis är allt som det ska. Så länge jag inte har värre smärtor än jag har just nu ska det inte vara några problem att spela.

Francesco Molinari spelar de inledande två ronderna tillsammans med JT Poston och Marc Leishman.


Text: Jesper Johansson • 2020-03-10
TournyttFrancesco MolinariPGA TourPlayers ChampionshipTournytt
Scroll to Top