Jin Young Ko vann ANA Inspiration 2019. Frågan är om hon får chansen att försvara titeln 2020... Foto: Getty images

ANA

Årets första major i fara – coronavirus i området

Det finns en risk att ANA Inspiration inte spelas eller flyttas fram efter coronalarm i området.

Text: Jesper Johansson • 2020-03-10

2–5 april spelas ANA Inspiration på Mission Hills. Det är i alla fall utgångsplanen. Men på grund av det nya coronaviruset kan tävlingen ställas in. I Riverside Country, där tävlingen ska spelas, har man meddelat att en hälsokris äger rum.
På grund av detta har LPGA Tour nu gjort ett uttalande till The Desert Sun, en lokaltidning.
– Vi forstätter att hålla en noggrann uppsikt över all information relaterad till coronaviruset tillsammans med vårt säkerhets- och medicinska team, samt ”Centers for Disease Controll” och ”World Health Organization”.
– Men som det ser ut just nu planerar vi inte att ställa in några kommande LPGA Tour-tävlingar.

LPGA Tour säger dock att man trots allt planerar för det värsta.
– Vi ser hur vi kan göra beroende på olika scenarion och tar till oss all relevant information, inklusive riktlinjer och direktiv från både regionala hälsoorganisationer samt globala.

LPGA Tour är redan i nuläget hårt drabbade av det nya coronaviruset. Hela Asien-turnén, med planerade tävlingar i Thailand, Singapore och Kina, har ställts in på grund av covid-19. Senast en tävling spelades på LPGA Tour var 16 februari. Med tanke på att en stor tennistävling, BNP Paribas Open i Indian Wells, Kalifornien, ställts in i samma område finns stor risk att majortävlingen inte spelas som planerat – vilket i så fall skulle vara första gången sedan 1972.

Om ANA Inspiration inte skulle spelas i början av april finns det i dagsläget några tomma veckor på touren då majortävlingen skulle kunna spelas. Bland annat en vecka i augusti och två veckor i september.

Nästa planerade tävling på LPGA Tour är Founders Cup i Phoenix, Arizona, nästa vecka.


Text: Jesper Johansson • 2020-03-10
TournyttANA InspirationLPGA TourTournytt
Scroll to Top