Tyrrell Hatton med sin nya cardigan och trofé. Foto: Getty images

Segerfirande

Hatton: ”kommer inte vara mig själv innan onsdag”

Är du sliten efter helgen? Tyrrell Hatton lär må ännu sämre...

Text: Jesper Johansson • 2020-03-09 Uppdaterad 2020-03-09

Tyrrell Hatton lyckades under söndagen kämpa sig till sin första seger någonsin på PGA Tour. 28-årige engelsmannen vann med ett slags marginal ned till Marc Leishman och efteråt var han förstås överlycklig. Faktum är att han var så glad över segern att han inte förväntar sig vara sitt normala jag innan onsdag – på grund av hårt firande.
– Jag tror inte jag kommer vara mig själv innan onsdag. Jag tror vi ska njuta av den här segern rätt så rejält, sa han under presskonferensen efter segern – iklädd cardiganen vinnaren av Arnold Palmer Invitational får.

Just det klädesplagget planerade engelsmannen att ta av sig innan festen skulle börja. Priset som delats ut sedan 2016 är för värdefullt.
– Jag vill inte förstöra den och med tanke på det firande som kommer se i kväll, är det nog lika bra att jag hänger den på en galge i garderoben.
– Det känns väldigt speciellt att ha den här koftan och den kommer få en speciell plats i garderoben, sa Hatton under sin presskonferens.

Tyrrell Hatton är den femte raka icke-amerikanen att vinna Arnold Palmer Invitational som under helgen spelades i extremt svåra förhållanden. Hård vind, låg temperatur och stenhårda greener gjorde att det bara var en spelare som gick under 70 slag på helgen. Tyrrell Hatton gick över par både på lördagen och söndagen men vann ändå. Det är första gången det sker sedan Geoff Ogilvy vann US Open 2006.


Text: Jesper Johansson • 2020-03-09
TournyttArnold PalmerPGA TourTournyttTyrrell Hatton
Scroll to Top