Brooks Koepkas långa spel är inte på samma nivå som det tidigare varit. Foto: Getty images

Motvind

Brooks Koepka ur form: ”Fortfarande skit”

Sedan knäoperationen i höstas har Brooks Koepka kämpat för att hitta tillbaka till sin majorvinnande golf. Än är han inte där, menar han.

Text: Jesper Johansson • 2020-03-09

För en månad sedan var Brooks Koepka världsetta. Nu är han rankad trea och om man ska se till formkurva kan amerikanen sjunka en bit till innan det vänder. I år har fyrfaldige majorvinnaren som bäst slutat delad 17:e. Det skedde i Saudi International på European Tour. I veckan blev det en delad 47:e plats i Arnold Palmer Invitaional. Efter ronden fick han frågor om hur spelet känns. Svaret var tydligt.
– Fortfarande skit, fortfarande skit, svarade han kort och gott med det lilla tillägget:
– Men puttningen känns bättre.

Brooks Koepka har några veckor på sig att hitta tillbaka till sitt fina spel han visat upp de senaste åren. Då är det nämligen dags för årets första majortävling, The Masters, på Augusta National, där han slutade tvåa förra året. Endast Tiger Woods var bättre den gången. Om formen kommer vara på plats återstår att se, men att han puttar bättre ger honom hopp.
– Jag är glad över hur jag puttar just nu, närspelet är bra för tillfället. Det är bara det långa spelet som måste förbättras. Bitarna håller på att falla på plats. Jag har tidigare kännt att puttningen inte fungerat men den här veckan var det tvärtom. Det långa spelet kommer att komma tillbaka, det är en tidsfråga.

Brooks Koepka har tidigare berättat i intervjuer att han aldrig vill spela mer än tre raka tävlingar. Nu har han dock beslutat sig för att åka ut på en fem veckor lång golfturné, med hopp om att hitta det där som försvann i samband med hans knäoperation i höstas.
– Vi är här ute och sliter, tränar och försöker lista ut vad det är och till slut kommer allt hårt arbete att löna sig. Frågan är bara hur fort det går tills jag är tillbaka i bra form.

Brooks Koepka spelar de två första ronderna av veckans Players Championship tillsammans med Rory McIlroy och Jon Rahm. Här kan du se alla featured groups i Players Championship.


Text: Jesper Johansson • 2020-03-09
TournyttBrooks KoepkaPGA TourTournytt
Scroll to Top