Både Marcus Kinhult och Alexander Björk har satt sig i en drömposition inför helgen. Foto: Getty images

”Bäst sedan segern”

Svensk drömdag i Qatar – banrekord av Björk

Alexander Björk lyckades under fredagen slå banrekordet på Education City GC när han gick runt på 63 slag. Det innebär att han är delad tvåa i Qatar Masters – delat bäste svensk.

Text: Jesper Johansson • 2020-03-06 Uppdaterad 2020-03-06

Birdies på hål 2, 4, 5, 7, 12, 14, 15 och 17 innebär att Alexander Björk bara behövde 63 slag på fredagen i Qatar Masters. Det resultatet är det bästa någonsin på veckans tourbana – Education City GC.

Banrekordet gör också att svensken tar ett rejält kliv på ledartavlan, hela 39 platser. Tidigt in på fredagen är han trea i tävlingen, näst bäste svensk.
– Jag har haft problem på sistone men känt att jag kommit närmare en fin form. Jag fick bra flyt från början i dag och träffade många fairways och utnyttjade det genom att slå mer mot flaggorna, sa Björk till European Tour direkt efter ronden.
– Det var riktigt skönt att ha lite flyt i spelet igen. Det här var en av de bästa ronderna sedan jag vann för två år sedan.

För utöver Alexander Björks fina resultat har också Marcus Kinhult spelat riktigt fin golf på fredagen. Sex birdies, en eagle, två bogeys och nio par innebär att han också är nio under par, en delad andraplats alltså.

Här är toppen av ledartavlan i skrivande stund:


Text: Jesper Johansson • 2020-03-06
TournyttAlexander BjörkEuropean TourMarcus KinhultTournytt
Scroll to Top