Kyoung-Hoon Lee har haft ett par händelserika dagar. Foto: Getty images

Innehållsrikt dygn

Från bilkrasch till rond med McIlroy och Rose

Kyoung-Hoon Lee har precis klivit av en 24 timmar lång känslomässig bergochdalbana.

Text: Jesper Johansson • 2020-03-06

Koreanen var förste reserv till veckans Arnold Palmer Invitational men under onsdagen såg det ut, av flera anledningar, som att han inte skulle få spela.

Dels var det fortfarande ingen som hade dragit sig ut, dels på grund av en allvarlig bilolycka –där han och hans fru var inblandade. Men allt skulle ordna sig för Lee, som torsdag 06.30 fick meddelandet att han har en startplats i tävlingen, att det är regerande mästaren Francesco Molinari som dragit sig ur tävlingen.
– Jag hade ont i kroppen efter olyckan på morgonen men så fort jag fick en starttid var det inga problem längre, sa Lee efter öppningsronden som han spelade tillsammans med Justin Rose och Rory McIlroy.

Det var på torsdagsförmiddagen som han och hans fru skulle åka till klubben för att träna lite inför en eventuell startplats. De skull svänga vänster vid en korsning samtidigt som en annan bil inte lyckades stanna, utan körde rakt in i dem.
– När jag såg bilen blev jag rädd. Allt gick liksom i slow motion, säger Kyoung-Hoon Lee genom en översättare till PGA Tour.
– Ingen skadade sig allvarligt även om min fru behövde lite omplåstring och stannade hemma i dag för att vila.

Så. Från bilolycka till att 24 timmar senare delta i en featured group på PGA Tour. Det svänger i golfen. Under torsdagen blev det två bogeys, två birdies och därmed en delad 45:e-plats efter 18 spelade hål.


Text: Jesper Johansson • 2020-03-06
TournyttPGA TourTournytt
Scroll to Top