Paul Azinger sågade European Tour under senaste sändningen – och har fått motta kritik på grund av det. Foto: Getty images

Tournytt

Paul Azinger i blåsväder – dissade European Tour

Under söndagsronden av helgens PGA Tour-tävling sa Paul Azinger saker om European Tour som han kanske inte borde ha gjort. I alla fall sett till reaktionerna…

Text: Jesper Johansson • 2020-03-02

Tommy Fleetwood var i ensam ledning och hans två landsmän, Luke Donald och Lee Westwood, var bara ett slag bakom inför slutronden av helgens Honda Classic på PGA Tour. Trots det var det inte en europé som vann tävlingen. Istället gick segern till Sungjae Im.

LÄS MER: Koreanska superhoppet vann första toursegern

Tommy Fleetwood hade chansen att vinna fram till tävlingens sista hål då han slog sitt inspel i ett vattenhinder, vilket gjorde att han fick se sig själv passerad av sydkoreanen Im. Angående detta sa Paul Azinger följande:
– Det finns ingen anledning för Tommy Fleetwood att missa det slaget kort till höger. Kan kommer att sova dåligt på grund av det slaget.

Som expert är kommentaren ovan förstås inte kontroversiell. Det tycker antagligen inte Tommy Fleetwood heller.
Men när förra Ryder Cup-kaptenen skulle prata om de olika tourernas ”värde” och ”prestige” blev det desto snårigare för Azinger.
– Det är mycket press du vet, man försöker gå ut och bevisa för alla att man har vad som krävs och de här spelarna vet att du kan vinna på den där europeiska touren, de internationella tävlingarna och allt det där, men du måste vinna på PGA Tour, sa Azinger.

”Den där europeiska touren och ”internationella tävlingarna och allt det där” mottogs inte speciellt väl av de europeiska golfsupportrarna på sociala medier.

Azinger fortsatte:
– Westwood tog illa upp i går när han fick frågor om det. Två segrar på PGA Tour har han men han pratade om ”jag har vunnit 44 gånger över hela världen”. Men det är ju inte på PGA Tour. Och de spelarna vet det och Tommy (Fleetwood) vet det. Det sätter lite press på honom – men det är ju här de vill vara, eller hur? De vill komma hit, de vill bevisa att de kan vinna på den här nivån.

Elaka kommentarer lät inte vänta på sig. Flera kallade amerikanen för ignorant och värre saker. En av de kändare personerna som sågade Paul Azinger var ingen mindre än Ryder Cup-stjärnan Ian Poulter.


Text: Jesper Johansson • 2020-03-02
TournyttEuropean TourIan PoulterPGA TourTommy FleetwoodTournytt
Scroll to Top