Viktor Hovland har siktet inställt på en viss lagtävling som avgörs i slutet av september. Foto: Getty images

Ryder Cup

Hoppfull Hovland: ”Kanske får chansen”

Av alla gratulationer efter segern var det en som stack ut enligt Viktor Hovland. Den från Europas Ryder Cup-kapten...

Text: Jesper Johansson • 2020-02-27

I helgen tog Viktor Hovland sin första seger på PGA Tour då han lyckades vinna Puerto Rico Open. Nu har han tagit sig till Florida för att delta i Honda Classic.
Om den fina formen håller i sig återstår att se. Norrmannen själv hoppas förstås att så är fallet och han gör det av flera anledningar. Segrar är förstås hans huvudfokus men höga placeringar i tävlingarna kommer också ge norrmannen fördelar.
Bland annat kan han ta sig in topp-50 på världsrankingen. Om han befinner sig där i slutet av mars har han en startplats i Masters Tournament.
En annan fördel med att spela bra golf är att han ger sig själv en större chans att vara en del av europeiska Ryder Cup-laget som i höst ska försvara sin titel från Le Golf National 2018.

Under söndagskvällen fick Hovland förstås motta många gratulationer. En som stack ut var Europas Ryder Cup-kapten, Padraig Harrington – som hörde av sig och gratulerade 22-åringen.
– Det var härligt. Förhoppningsvis kan jag fortsätta att spela bra och visa ännu tydligare att jag är en bra spelare, då kanske jag får chansen att delta, sa Hovland under en presskonferens inför veckans tävling på PGA National.
– Att spela Ryder Cup är något jag sett fram emot under en lång, lång tid.

LÄS MER: TV: Hör norska kommentatorernas eufori

LÄS OCKSÅ: Hovlands historiska viktoria

Just nu är Viktor Hovland på plats 20 på Europa-lagets världsrankinglista, vilket gör att han måste fortsätta prestera om han ska lyckas ta sig in i laget på egen maskin, då det bara är de första fem som är garanterade en plats. Men segern på Puerto Rico innebär att han får spela både Players Championship nu i mars och PGA Championship i maj, två tävlingar som delar ut en stor mängd rankingpoäng på grund av sitt potenta startfält.
– Jag älskar att spela match och jag skulle nog säga att jag spelat mycket av min bästa golf i just det formatet. Förhoppningsvis kan jag bli en del av laget och göra bra ifrån mig, säger Hovland som vann matchtävlingen US Amateur Championship 2018 på Pebble Beach.


Text: Jesper Johansson • 2020-02-27
TournyttEuropean TourPadraig HarringtonPGA TourRyder CupTournyttViktor Hovland
Scroll to Top