Pernilla Lindberg spelar NZ Open i par med nyzeeländske rugbylegendaren Beauden Barrett. Foto: Getty Images

Historiskt

17-åring leder i herrtävlingen Lindberg spelar

I årets New Zeeland Open är det mycket som är annorlunda. En 17-åring leder och för första gången deltar en kvinna. Nämligen Pernilla Lindberg.

Text: Jesper Johansson • 2020-02-27

Pernilla Lindberg skriver i vecka historia. Svenskan är den första kvinnan någonsin att delta i New Zeeland Open, en av världens äldsta golftävlingar. Majorvinnaren och hennes man, Daniel, hade sedan tidigare planerat semester på landets södra ö där de gifte sig för ett år sedan. Tävlingsledningen fick nys om detta och frågade Lindberg om hon ville vara med och spela.

Till Svensk Golf sa hon så här inför tävlingen:
– Det kändes som en ”no brainer”. Jag hade redan planerat att vara i Nya Zeeland den veckan, jag och Daniel älskar landet, framför allt Queenstown där tävlingen går. Möjligheten att fira vårt första år som gifta och kombinera det med tävling där kändes för bra för att avstå.

Inför tävlingen hade Lindberg som mål att inte komma sist. Efter 18 spelade hål på Millbrook Hills är hon långt ner på ledartavlan – men inte sist. Pernilla Lindberg är delad 152:a, nio över par. Det innebär att fyra spelare är bakom henne, bland annat flerfaldige ET-vinnaren Brett Rumford.

LÄS MER: Lindberg spelar herrtävling: ”Kommer vara skittufft”

Tävlingen leds av sydkoreanen Joohyung Kim. 17-åringen är sju under par.
– Vinden var byig hela dagen och det var tufft där ute. Men jag lyckades kontrollera mitt egna spel väldigt bra och ge mig själv många chanser och så slog jag några bra puttar, sa Kim efter ronden och fortsatte:
– Jag har haft en månads uppehåll från tävlingsgolfen och det är skönt att se att jag fortfarande kan skjuta en låg score.


Text: Jesper Johansson • 2020-02-27
TournyttPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top