Torrey Pines ska byggas om. Foto: Getty images

US Open

Klassiska tourbanan renoveras

Varje år spelas en PGA Tour-tävling på Torrey Pines. Nästa år ska också US Open spelas på klubbens södra bana. Därför ska den nu renoveras.

Text: Jesper Johansson • 2020-02-26

San Diegos kommun meddelar att Torrey Pines ska renoveras. Klassiska PGA Tour- och US Open-banorna ska få ett lyft och budgeten kommunen gett dem är 15 miljoner dollar, ungefär 146 miljoner kronor.

Varje år är Torrey Pines norra och södra bana en del av Farmers Insurance Open på PGA Tour och det var 2008 som US Open spelades på södra banan. Det året vann Tiger Woods efter att ha lyckats få till ett särspel efter en lång och svår birdieputt på tävlingens sista hål. Dagen därpå tampades han och Rocco Mediate i 19 hål innan Tiger Woods lyckades ta sin 14:e majorseger i karriären.

2021 är det dags igen för banan att vara värd för US Open och på grund av det ska Torrey Pines South Course renoveras. Alla pengar ska dock inte gå till Torrey Pines, utan även norra banan samt de andra golfklubbarna som ägs av kommunen. Enligt San Diego Union-Tribune ska ingen av banorna stängas ner under renoveringarna som bland annat ska innebära nya dräneringssystem, lagande och flyttande av vägar, bunkerrenoveringar och arbete med golfbanornas träd.

Torrey Pines är en av få klassiska tourbanor som är enkel att komma ut och spela på. Anledningen är att den är kommunal och till för alla.


Text: Jesper Johansson • 2020-02-26
TournyttPGA TourTournyttUS Open
Scroll to Top