Bryson DeChambeau var snabb med att gratulera Patrick Reed efter amerikanens WGC-seger i helgen. Foto: Getty images

PGA Tour

DeChambeau om Reed: ”Vi förstår varandras smärta”

Patrick Reed är sannerligen inte en av de mest populära tourproffsen. Det är inte heller Bryson DeChambeau, som därför känner ett brödraskap med senaste vinnaren.

Text: Jesper Johansson • 2020-02-24

Patrick Reed lyckades under söndagen ta sin andra WGC-titel i karriären, då han vann WGC-Mexico Championship. Segern är den första sedan i han i december 2019 ertappades med att ta bort sand bakom bollen och förbättrade sitt läge, vilket förstås är klassat som fusk. På grund av detta och annat som skett tidigare i karriären var det inte allt för många som hyllade amerikanen för sin imponerande seger. Men en som gjorde det var Bryson DeChambeau – som känner ett brödraskap med Patrick Reed och hur han behandlas.

LÄS MER: Puttningen gav Reed WGC-segern

DeChambeau har visserligen inte kritiserats för att vara en fuskare men har trots det fått motta mycket kritik. Bland annat fick han förra året be om ursäkt för sitt beteende på en övningsgreen – som han tog ut sin ilska på.
På söndagen gratulerade DeChambeau vinnaren.
– Jag gratulerade honom eftersom han är en enastående golfare. Det är mycket som har diskuterats de senaste åren om honom, och även mig. Jag känner att vi ibland får ganska dåligt rykte på grund av det.
– Det finns saker vi gjort som inte varit helt rätt. Men vi har bättrat oss, bett om ursäkt och försökt ge toppunderhållning åt alla, sa DeChambeau efter tävlingen i Mexiko.

Bryson DeChambeau spelade själv fin golf på Chapultepec Golf Club och slutade ensam tvåa, ett slag bakom Patrick Reed som slutade 18 under par.
– Patrick Reed är en otrolig spelare, han kommer vara det en lång tid framöver och jag har stor respekt för hans spel. Det känns som att vi förstår varandras smärta ibland, sa DeChambeau.


Text: Jesper Johansson • 2020-02-24
TournyttBryson DeChambeauPatrick ReedPGA TourTournyttWGC
Scroll to Top