Pontus Widegren hoppas rivstarta säsongen på spanska Lumine // Foto: Göran Söderqvist

MGT

Widegren vill rivstarta på Lumine

Idag drar nya MGT igång säsongen i Spanien.

Text: Martin Strömberg • 2020-02-23 Uppdaterad 2020-02-23

Idag drar nya MoreGolf Mastercard Tour (Tidigare Swedish Golf Tour) igång säsongen med den första av två tävlingar på spanska Lumine, i Salou, söder om Barcelona.

Totalt kommer man under 2020 att spela 17 tävlingar i fem länder och de fem främsta på den nya rankingen, som kallas Golfbox Road to Europa, får spelrättigheter till Challengetour 2021.

– Det känns väldigt bra att vi kan presentera en tour med ett starkt spelschema och som samtidigt är en tydlig väg mot nästa nivå för de spelare som är beredda att göra jobbet, säger Frida Bräster, ansvarig för MoreGolf Mastercard Tour på Svenska Golfförbundet.

De två första tävlingarna kallar man SunBirdie Winter Series och de spelas alltså på Lumine Golf. Den första går på anläggningens ena bana, Hills, medan den andra, som inleds den 28 februari, spelas på Lakes Course.

En av dem som hoppas på att få en smakstart på säsongen 2020 genom att göra bra resultat på Lumine är förre Europatourspelaren, Pontus Widegren. Han har dessutom fina minnen från platsen från ett lyckat ET-kval för några år sedan.

– Känns roligt att vara tillbaka på Lumine. Det här är en inspirerande anläggning att inleda säsongen på för MGT. Efter att ha spelat ovanligt lite golf de senaste fyra månaderna så hoppas jag kunna rida på bra minnen och suget att spela, så mycket det går, förklarar Widegren.

Här nedanför kan ni se hela schemat för MGT under 2020.


Text: Martin Strömberg • 2020-02-23
TournyttFrida BrästerLumine GolfMoreGolf Mastercard TourPontus WidegrenTournytt
Rulla till toppen