Mark Fulcher på Justin Roses bag under US Open-segern på Merion 2013 // Foto: Getty Images

Tournytt

Legendariska caddien tillbaks efter hjärtoperationen

"Fooch" har hittat ny arbetsgivare efter separationen från Rose.

Text: Martin Strömberg • 2020-02-19

Det var i början av 2019 som Justin Roses dåvarande caddie sedan elva år, Mark “Fooch” Fulcher, genomgick en allvarlig hjärtoperation.

Trots att läkarna rådde Fulcher att vila från caddieyrket under nio månader valde han att plocka upp Roses bag redan efter tre månader. Han bar bagen åt Rise på Augusta National i början av april när han kände att han inte mådde bra.

– Mitt ego var för stort. Jag kom till det åttonde hålet på Augusta och tänkte: “vad håller jag på med?” Jag hade ingen aning om hur allvarlig operationen verkligen var, och förhållandet mellan mig och Justin blev därför ansträngt, berättar Fulcher.

Han valde själv att ta ett längre break efter Masters och trots att både Fulcher och Justin Rose säger att de skildes i samförstånd – Rose plockade istället in Henrik Stensons förre caddie, Gareth Lord på bagen – så finns det en liten tagg kvar.

– Det var lite kluvna känslor för mig men vi hade elva fantastiska år tillsammans och jag är tacksam över alla fina minnen.

Och sedan årsskiftet arbetar Mark Fulcher för italienaren Francesco Molinari. Under Genesis Invitational uttalade han sig om tiden vid sidan av banan och att han den här gången var redo för uppgiften.

Trots att Molinari missade kvalgränsen var han glad över att vara tillbaks och att han hängde med i tempot.

– Jag blev jätteglad när “Frankie” ringde och jag är nog ungefär 80 procent av vad jag var tidigare i dagsläget. Det är inga problem med hjärtat eller flåset men jag behöver få tillbaks benstyrkan, berättade Fulcher, enligt Daily Mail.

Också Rose var glad över att se sin gamle vapendragare tillbaks på banan.

– Han kommer alltid att vara en av mina bästa vänner och jag bryr mig om honom djupt. Det känns jättekonstigt att se honom med en annan spelare men framtiden är en lång tid och vi får se vad som händer senare, sa Rose.

LÄS MER: Rose bryter med caddien


Text: Martin Strömberg • 2020-02-19
TournyttFrancesco MolinariGareth LordHenrik StensonJustin RoseMark FulcherPGA TourTournytt
Scroll to Top