Världsettan har ändrat sina mobilvanor radikalt det senaste året // Foto: Getty Images

PGA Tour

McIlroy: “Jag låser in mobilen i nattduksbordet”

Använder app för att komma bort från mobilberoendet.

Text: • 2020-02-16

Världsettan Rory McIlroy avslöjade förra året att han ändrat sina mobilvanor radikalt den senaste tiden.

Från att ständigt hålla sig uppdaterad och online har han valt att stänga ner helt periodvis.

Nordirländaren läste boken Digital Minimalism och beslutade sig efter det för att begränsa sitt mobilanvändande så mycket som möjligt. Och under större tävlingar använder han den inte alls.

– 100 procent. Under majorveckor försöker jag att låsa in mobilen i en låda i nattduksbordet för att komma bort från den. Jag lägger pussel eller läser någon bok istället, vad som helst för att komma undan från mobilen, berättade McIlroy inför veckans Genesis Invitational.

Han har också laddat hem en app som ska hjälpa honom att begränsa skärmtiden vanliga veckor. Freedom heter appen som enligt egen uppgift arbetar för att “återta fokus och produktivitet”.

Den blockerar de delar av sociala medier som du vill slippa under den tiden som du själv önskar.

– Att hela tiden titta på en skärm eller matas med massor av onödig information tror jag kan vara skadligt för hälsan och din koncentration. Jag är övertygad om att anledningen till att så många unga får problem med skola och fokus beror på att vi vuxit upp med och blivit beroende av mobilerna. Jag gör mitt bästa för att komma iväg från det men samtidigt lever vi i en värld där man behöver mobilen och att vara uppkopplad så det är inte lätt.

Under förra säsongen tog Rory McIlroy hem tre segrar på PGA-touren och hittills den här säsongen har han inte varit utanför topp-tre och kanske att det har med den nya mobilstrategin att göra.

Inför avslutningen av Genesis Invitational delar han ledningen med Matt Kuchar och Adam Scott.

LÄS MER: Drömscenario på Riviera

LÄS MER: Tiger fyrputtade igen


Text: • 2020-02-16
TournyttPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top