Kobe Bryant kommer att hyllas på Riviera Country Club i veckan. Foto: Getty images

PGA Tour

Kobe Bryant hyllas på Riviera

Amerikanska proffstouren har tagit sig till Kobe Bryants hemstad och hyllar därmed basketlegenden på Riviera Country Club.

Text: Jesper Johansson • 2020-02-11

För två veckor sedan kraschade en helikopter utanför Los Angeles. Nio personer var ombord. Två av dem var basketlegenden Kobe Bryant och has dotter Gianna. Efter händelsen har basketstjärnan hyllats på alla möjliga sätt, inte minst på proffstourerna runt om på jorden.

Justin Thomas spelade Phoenix Open med specialgjorda wedgar som hyllade Bryant. Därefter meddelade han att de auktioneras ut och att pengarna som samlas in skänks till familjerna som drabbats.

Flera spelade också i hans basketlinne på TPC Scottsdales berömda hål 16.

Även den här veckan ska Bryant hyllas. Amerikanen, som spelade i Los Angeles Lakers, kommer i veckan att uppmärksammas genom att bland annat ha sitt tröjnummer på hål 8, eftersom han spelade med det numret.

LÄS MER: Stjärntätt på PGA Tour – här är bästa bollarna

Han spelade också med tröjnummer 24. Eftersom det inte finns något golfhål med den siffran valde man under Phoenix Open att använda den flaggan på hål 16 och placerade hålet 24 distanser in och åtta distanser från vänster på green under söndagen.


Text: Jesper Johansson • 2020-02-11
TournyttPGA TourTournytt
Scroll to Top