Rory McIlroy berättar i en intervju om knepet som fick honom att börja träna med Brad Faxon // Foto: Getty Images

Puttning

Faxons knep för att fixa Rorys puttning

Puttgurun: "Jag ville bevisa någonting för dig"

Text: Martin Strömberg • 2020-02-04

För ett par år sedan, efter Valspar Championship 2018, började nordirländaren Rory McIlroy att arbeta tillsammans med gamle storspelaren och åttafaldige PGA Tour-segraren, Brad Faxon, på sin puttning.

McIlroy hade i det skedet fallit ända ner till plats 13 på världsrankingen och kände att vissa delar av spelet inte fungerade till belåtenhet, framförallt puttningen.

Och under Faxons första möte med McIlroy bad han honom att ta med sig puttern, en sandwedge och en träfemma till övningsgreenen.

I en intervju med The Independent berättar McIlroy att han fick uppgiften att putta från åtta fot (cirka 2,4 meter) tre gånger med varje klubba. Och att han satte en putt med puttern, två med sandwedgen och alla tre med träfemman.

Faxon förklarade:

– Jag ville bevisa något för dig. Puttningen idag har blivit väldigt teknisk och metodisk och man ska ha rätt längd, loft och lie. Den där träfemman är 19° och alldeles för lång och ändå rullar du i tre raka puttar. Det är den instinkten som du måste komma tillbaks till.

McIlroy berättar om effekterna av första träningen:

– Det blev en omedelbar positiv jätteboost. Vi hade detta enda mötet och nästa vecka åkte jag till Bay Hill och puttade bättre än jag någonsin gjort.

McIlroy vann Arnold Palmer Invitational och det var vändningen som fortsatte med fyra segrar under 2019 och nyligen slutade han trea i Farmers Insurance Open på Torrey Pines.

Nästa vecka blir han ny världsetta igen efter Brooks Koepka.

LÄS MER: Koepkas tid som världsetta snart över


Text: Martin Strömberg • 2020-02-04
TournyttBrad FaxonRory McIlroyTournyttUtrustning
Scroll to Top