Sebastian Söderberg hade inte sin bästa dag med drivern men vägde upp med riktigt fin puttning. Foto: Getty images

Intervju

Söderberg efter fina starten: ”Bedrövlig uppvärmning”

En bra dag på greenerna gjorde att Sebastian Söderberg till slut kom in i ronden, som avslutades riktigt starkt.

Text: Jesper Johansson • 2020-01-30

Sebastian Söderberg lyckades under hösten 2019 ta sin första seger på European Tour, då han vann Omega European Masters i Schweiz. Efter 18 spelade hål i veckans tävling har han satt sig i en position som gör det möjligt för göteborgaren att ta sin andra vinst.

Saudi International är visserligen än så länge i sin linda och mycket golf ska spelas. Men Sebastian Söderberg är delad tvåa tillsammans med bland annat Henrik Stenson. Den fina positionen har han dessutom lyckats skaffa sig utan att spelet kändes speciellt bra. Det började redan på rangen.
– Jag hade en bedrövlig uppvärmning och det var väl lite blandat spel första nio. Men andra halvan kändes det riktigt bra och jag gav mig själv många chanser, säger Söderberg till Svensk Golf.

LÄS MER: Svensk superstart i Saudiarabien

Henrik Stenson hyllade sin puttning efter ronden och menar att det var anledningen till det fina resultatet för honom. Sebastian Söderberg hyllar samma del av spelet och menar att det var anledningen till att han lyckades hitta in i spelet till slut, trots den skakiga uppvärmningen.
– Puttningen var rätt vass hela varvet faktiskt och sen började jag slå järnen riktigt bra mot slutet, vilket innebar att några birdies trillade i.
– Till i morgon skulle jag vilja få igång drivern lite bättre. Jag träffar för få fairways för att spelet ska vara riktigt stabilt.

Årets upplaga av Saudi International är den andra i ordningen. Tävlingen spelas på Royal Greens G&CC och Söerberg gillar banan. Den passar hans spel.
– Generellt passar den mig ganska bra. Det är mycket onduleringar på greenerna och man är ofta bara några meter från riktiga ”shortsides”. Jag tycker att det hjälper mig att fokusera lite extra på vart jag vill slå bollen och var den bättre missen är, säger Söderberg.

LÄS MER: Söderberg snabbast på Europatouren – genom tiderna


Text: Jesper Johansson • 2020-01-30
TournyttEuropean TourSebastian SöderbergTournytt
Scroll to Top