Justin Thomas hyllar Kobe Bryant i veckan. Foto: Getty images & Justin Thomas via Instagram

"Mamba mentality"

Justin Thomas hyllar Bryant i veckans tävling

Efter basketlegenden Kobe Bryants dödskrasch i söndags hyllas han av golfproffsen.

Text: Jesper Johansson • 2020-01-29

Under söndagen kraschade en helikopter med nio personer i Kalifornien. Två av passagerna var Kobe Bryant och hans 13-åriga dotter Gianna.
Bryant, som var en av de absolut största inom idrottsvärlden generellt och basket specifikt, har lämnat ett stort avtryck och efter dödskraschen strömmade hyllningar in till den framlidne ikonen.

Många golfare har berättat om deras relation till Kobe Bryant och hyllat honom via sina kanaler. En av dem var Justin Thomas, ska visa sin uppskattning med hjälp av sin utrustning. Inför veckans Waste Management Phoenix Open sa amerikanen så här:
– Jag har aldrig gråtit över en person jag aldrig träffat tidigare. Han var min favorit.

På TPC Scottsdale ska Justin Thomas dels hylla basketlegenden genom att bära hans matchtröjor på hål 16, där en enorm läktare omringar spelytan.

Han ska också hylla Bryant genom nystämplade wedgar. Den ena har texten ”81 points”, vilket var så många poäng han gjorde i en match mot Toronto Raptors 2006. Den andra har ”Mamba Mentality”, en hyllning till smeknamnet ”Black Mamba” och hans enorma vinnarmentalitet. På den tredje wedgen står det ”Kobe Bean Bryant”, vilket var basketstjärnans fullständiga namn.

Foto: Justin Thomas via Instagram

Men hyllningarna avslutas inte här. Under veckan ska amerikanen också använda sig av en headcover till sin putter med Los Angeles Lakers-färger – gult och lila. Laget var det Bryant spelade i under hela sin karriär. Och på skyddet finns texten ”RIP Kobe” och ”RIP GIGI”.

Justin Thomas är inte den ende spelaren som förväntas hylla Kobe Bryant i veckan. Och ännu fler cermonier på golfbanan lär ske nästa vecka då det är dags för Genesis Open, som spelas på Riviera Country Club, ungefär tre mil från dödskraschen.
– Det var den typen av intryck han gjorde. Det som har hänt är hemskt, säger Justin Thomas.


Text: Jesper Johansson • 2020-01-29
TournyttJustin ThomasTournyttUtrustning
Scroll to Top