Svensk Golf har pratat med Madelene Sagström efter segern. Foto: Getty images

Exklusivt

Sagströms udda firande: Bilhaveri

Madelene Sagström berättar för Svensk Golf om segern, hennes framtid – och sitt snöpliga sätt att fira.

Text: Jesper Johansson • 2020-01-28 Uppdaterad 2020-01-28

Tänk hur mycket som kan ske på en vecka.
Madelene Sagström lyckades i söndags vinna sin första tävling på LPGA Tour. Veckan innan hade hon fått se sina proffskollegor spela en golftävling på sin hemmaklubb – som hon inte var inbjuden till.

När Svensk Golf får tag på Madelene Sagström sitter hon i en bil på väg till Golf Channel för att göra en TV-intervju med den stora golfmediejätten och om hon sneglar på världsrankingen kan hon se sitt namn högst upp av alla svenskor. Det går bra nu, även om segern inte riktigt sjunkit in än.
– Men det börjar ta sig lite. Det känns fortfarande overkligt och när jag kom hem i söndags kväll kände jag: ”jaha, allting är ju som vanligt – fast ändå inte”, säger Sagström till Svensk Golf.

LÄS MER: Sagström vann första LPGA-titeln efter rafflande duell

Även om segern kanske inte riktigt har hunnit sjunka in ännu är Enköpingsspelaren väl medveten om att den är livsförändrande. Dels långsiktigt – dels för den här säsongen.
– Det här är ett jättestort steg. Det svåra är att ta sig från noll segrar till en. Det här kommer garanterat att hjälpa mig väldigt mycket. Bara en sådan sak som att jag nu vet vilka tävlingar jag får spela och så.

Själva golfen då? Madelene Sagström säger att det var något överraskande hur hon vann. Japanskan Nasa Hataoka kunde nämligen nå ett särspel om hon satte paret på sista hålet.
– Jag var ganska klar på att hon skulle sätta sin putt där i slutet. Så jag var inställd på särspel, men så blev det inte och det kom nästan som en chock.
– Jag visste att jag hade bra spel i kroppen men kom inte in i något flyt till en början. Så sista nio sa jag till mig själv att det bara var att köra mitt eget race så får vi se vad som händer.

LÄS MER: Sagström vann med ny driver och prickig boll

Hur firade du segern?
– Jag firade med att bilen gick sönder och vi fick stanna för att byta batteri…
– I övrigt har det inte varit så mycket firande utan jag har bara hängt med min kille och hans föräldrar, säger Sagström.


Text: Jesper Johansson • 2020-01-28
TournyttLPGA TourMadelene SagströmNasa HataokaTournytt
Scroll to Top