Madelene Sagström med sin caddie för veckan, Alan Clarke. Foto: Getty images

Rookie

Sagströms caddie tränade bunkerkrattning (!) inför tävlingen

Han hade kanske ingen "ny på jobbet"-skylt men Alan Clarke, Madelene Sagströms caddie för veckan, var rejält grön innanför repen.

Text: Jesper Johansson • 2020-01-27 Uppdaterad 2020-01-27

Madelene Sagström tog sin första seger på LPGA Tour i helgen. Till sin hjälp hade hon en nybörjare.
Sagströms caddie för veckan var nämligen inte hennes ordinarie medhjälpare, utan Alan Clarke – hennes pojkväns pappa. Inför veckan frågade svenskan om Alan kunde hoppa in och hjälpa till, då hennes pojkvän inte var tillgänglig – han är nämligen Caroline Hedwalls caddie.

Efter många om och men ställde Alan Clarke upp, men innan dess fick han gå en grundkurs i caddievett och etikett av sin son. Bland annat fick han lära sig hur man krattar en bunker ordentligt.

LÄS MER: Sagström passerade drömgräns – så mycket har hon spelat in

Alan Clarke själv berättade för amerikanska Golfweek att han själv gett samma lektion till sin son en gång i tiden, men fick putsa upp sina kunskaper på området inför sitt vikariearbete på LPGA Tour.
Bevisligen gjorde han ett bra arbete, Madelene Sagström lyckades ju alltså vinna sin första LPGA-seger i Gainbridge LPGA at Boca Rio.

68-årige Alan Clarke är pensionär sedan ett antal år och det var mycket som var nytt för honom när det gällde arbetet som caddie. Sagström berättade efter segern att hon var stolt över honom eftersom han kämpade på trots att han var rejält utmattad efter de första två dagarna.

Jack Clarke, Alans son och Madelene Sagströms pojkvän, berättade efter ronden vad han anser vara det största skälet till att hans far lyckades göra ett bra arbete som caddie. Och det hade inte med klubbval att göra…
– Han får henne att skratta. Han gör så att hon kan slappna av, sa Jack Clarke till Golfweek.

LÄS MER: Sagström: ”Besegrade mina inre demoner”

Alan Clarke har nu återgått till livet som pensionär och fyllt på sitt CV med den imponerande resultatraden:
1 tävling som caddie på LPGA Tour.
1 seger som caddie på LPGA Tour.

En bedrift med tanke på att han för en vecka sedan lärde sig kratta bunkrar…


Text: Jesper Johansson • 2020-01-27
TournyttLPGA TourMadelene SagströmTournytt
Rulla till toppen