I augusti 1996 gjorde Tiger Woods sin professionella debut. Ett halvår senare föddes hans spelpartner i veckan. Foto: Getty images

PGA Tour

Woods om talangen: ”Ljus karriär framför sig”

Tiger Woods spelar de inledande två varven av vekans tävling tillsammans med Colin Morikawa, som inte var född då Woods gjorde sin proffsdebut.

Text: Jesper Johansson • 2020-01-24 Uppdaterad 2020-01-24

Trots att Tiger Woods genomförde en stabil men inte extraordinär rond under torsdagen blev första varvet av Farmers Insurance Open på sätt och viss historiskt.
Anledningen är att han spelade tillsammans med Colin Morikawa, som inte var född när Tiger Woods gjorde sin proffsdebut 1996.

Efter ronden fick han frågan hur det var att spela med Morikawa och svarade med ett leende.
– Han är betydligt yngre än vad jag är. Det var kul att spela med honom. Han har en fin bollträff. Han är inte en av de största spelarna rent fysiskt men han har en riktigt bra bollträff och en väldigt, väldigt ljus karriär framför sig.

Colin Morikawa fick också svara på frågor gällande sällskapet under öppningsvarvet av Farmers Insurance Open. För honom var det till en början lite problematiskt att spela med sin idol, även om det snabbt gick över.
– Jag var tvungen att säga till mig själv att jag måste fokusera på golfen efter vårt första hål eftersom jag bara kunde ha fokuserat på Tiger hela dagen och glömt bort hur man spelar golf, sa Morikawa till Golf Channel.
– Men det är därför jag är här, jag är här för att vinna.

Läs mer: Dansk i delad ledning – McIlroy ett slag bakom

Efter det första varvet av veckans tävling är Colin Morikawa två under par, fyra slag bakom ledarduon bestående av danske Sebastian Cappelen och Keegan Bradley. Hans spelkamrat för dagen, Tiger Woods, är ett slag före.


Text: Jesper Johansson • 2020-01-24
TournyttColin MorikawaPGA TourTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen