Alex Norén delar niondeplatsen inför sista ronden av The American Express på PGA-touren // Foto: Getty Images

PGA Tour

Norén nia inför avslutningsronden

Alex Norén har bara gjort tre bogeys under 54 hål i Kalifornien.

Martin Strömberg • 2020-01-19

Alex Norén fortsätter att spela fin golf i The American Express i Kalifornien.

Under lördagen gick han runt på 68 slag (-4) och avancerade från plats 12 till plats 9 och Norén har bara gjort tre bogeys under de första 54 hålen. Inför den sista ronden på PGA West Stadium Course är han sju slag bakom de två ledande amerikanerna Scottie Scheffler och Andrew Landry.

Alex Norén slutade delad 10:a i RSM Classic, hans sista tävling under 2019 och var delad 32:a senast på Hawaii, nu har han ännu en fin placering på gång om han kan hålla i spelet under sista ronden.

Så här gjorde Alex på 18:e hålet när han gick runt Stadium Course på 67 slag under fredagen.

Glädjande nog tog sig också Henrik Norlander vidare och får spela avslutningsronden. Efter första dagens 75 slag såg det mörkt ut för Norlander men han har följt upp den mindre lyckade ronden med två raka 66-ronder och tack var en birdie på sista hålet på Nicklaus Tournament Course kom han till nio under par och en delad 56:e plats. Kvalgränsen drogs som vanligt först efter 54 hål den här tävlingen.

Scheffler och Landry på 21 under par har skaffat sig ett fyraslagsförsprång i toppen och Rickie Fowler är ensam trea på 17 under par. Fowler fick en tuff start på tredje ronden och var två över par redan efter sju hål.

– Jag gjorde några mentala misstag och tappade tajmingen lite. Ofta under en 72-hålstävlingen kommer det en niohålare som inte riktigt går som du vill men jag är nöjd med att jag lyckades plocka tillbaks några slag på slutet, sa Fowler som till slut kom in på två under par (70) under lördagens rond.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.

Scroll to Top