Joakim Lagergren har spelat stor golf de senaste två ronderna i Abu Dhabi // Foto: Getty Images

Europatouren

Lagergren bäste svensk i Abu Dhabi

Joakim Lagergren är sex slag bakom ledande engelsmannen Lee Westwood efter tre av fyra ronder.

Text: • 2020-01-18 Uppdaterad 2020-01-18

Efter tre spelade ronder av fyra har Joakim Lagergren skaffat sig ett bra läge i första tävlingen av den så kallade ökensvingen som många spelare väljer som inledning av Europatoursäsongen.

Det blev en 68:a (-4) under lördagen och Lagergren klättrade upp till en delad 14:e plats, sex slag bakom ledande engelsmannen Lee Westwood. Svensken noterade fem birdies och bara en bogey.

Efter sin sin inledande 75:a på torsdagen är det bara italienaren Francesco Laporta som varit bättre än Lagergren de senaste två ronderna. Svensken har gjort tolv birdies och en bogey rond 2 och 3.

För Sebastian Söderberg blev det tyvärr en resa åt andra hållet. 73 slag på lördagen innebar ett fall ner till plats 50 på totalt fyra under par.

I toppen av ledartavlan jagas Westwood i första hand av österrikaren Bernd Wiesberger och just Laporta som båda är 13 under par och ett slag bakom på delad andraplats.

På ensam fjärdeplats finns engelsmannen Matthew Fitzpatrick på 13 under par.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.

LÄS MER: Svensksuccé i Abu Dhabi


Text: • 2020-01-18
TournyttBernd WiesbergerEuropean TourFrancesco LaportaJoakim LagergrenLee WestwoodMatthew FitzpatrickSebastian SöderbergTournytt
Scroll to Top