Phil Mickelson må snart ha åldern inne för att spela på seniortouren. Men än så länge är han inte färdig med PGA Tour. Foto: Getty images

Evigt ung

Mickelson vill inte till seniortouren: ”Bombar fortfarande från tee”

Phil Mickelson fyller 50 år 2020. Det innebär att han kommer ha rätt att spela på seniortouren. Men det verkar han inte speciellt intresserad av.

Jesper Johansson • 2020-01-16

Phil Mickelson debuterade på PGA Tour 1990. 30 år senare är han en av golfens största genom tiderna.
Fem majortitlar och totalt 44 segrar på PGA Tour innebär en karriär som få spelare ens kan drömma om att komma i närheten av. Och det som gör det än mer problematiskt för unga spelare som siktar på att överta Phil Mickelson i historieböckernas listningar är att den gode Mickelson inte verkar speciellt sugen på att sluta spela golf på absolut högsta nivå.

Amerikanen fyller 50 år den 16 juni 2020. Det innebär att han i teorin kan börja spela på PGA Tour Champions, den amerikanska seniortouren. Men ”Lefty” verkar inte speciellt sugen på det.

Inför veckans PGA Tour-tävling The American Express, tidigare Desert Classic, berättade Mickelson själv vad anledningen var:
– När jag slutar bomba från tee kommer jag spela på Champions Tour. Jag har fortfarande bra svinghastighet, så det finns ingen anledning för mig att inte spela på PGA Tour. Jag slår bollen minst lika långt som alla andra, sa Mickelson under en presskonferens.

– Jag har ärligt talat inte funderat så mycket på det och jag kommer inte göra det under de första sex månaderna av året heller. Det är härligt att ha möjligheten att byta tour, men det är också härligt att utmanas av att tävla på PGA Tour, säger Mickelson.

I och med att han fyller år i mitten av juni kommer möjligheten finnas för Mickelson att direkt veckan efter årets US Open, den enda majortitel Mickelson saknar på sin CV, delta i US Senior Open. En tävling som instiftades 1980 och alltså är tio år yngre än Mickelson själv.


Scroll to Top