Segern på Bahamas var Tommy Gaineys första tourtitel på åtta år. Foto: Getty Images

Korn Ferry Tour

Gripen i polisräd i december – vann årets första tävling

Tommy Gainey vann på onsdagen premiärtävlingen på årets Korn Ferry Tour. I december greps han av polis för att ha försökt köpa sex.

Oskar Åsgård • 2020-01-16

Amerikanen Tommy Gainey, mer känd som ”Two Gloves” för att han spelar med två handskar, vann på onsdagen The Bahamas Great Exuma Classic.

Gainey rundade av årets första tävling på Korn Ferry Tour, undertouren till PGA Tour, med tre raka birdies på hål 16, 17 och 18 för att nå elva under par. Segermarginalen skrevs till fyra slag och titeln var Gaineys första stora tourseger sedan 2012, när han vann McGladrey Classic.

De senaste två åren har Gainey bara klarat åtta kvalgränser på 27 försök och endast slutat topp-30 en gång. Att en seger väntade runt hörnet för 44-åringen var det nog få som förutspådde.

Senast förra månaden var Gainey visserligen vida omskriven i amerikansk press, men då var rubrikerna av ett annat slag. I början av december rapporterade bland andra Golf Digest om att Gainey gripits av polis i Florida för att ha försökt köpa sex.

Gainey ertappades under en polisräd kallad ”Operation Santa’s Naughty List” och fångades på film när han erbjöd en polis, som jobbade under täckmantel, pengar i utbyte mot sexuella tjänster.

Gainey, som befann sig i Florida för att spela en välgörenhetstävling, släpptes mot borgen.

I tv-intervjun vid sidan om 18:e greenen efter onsdagens seger på Bahamas sa en märkbart tagen Gainey:

”Med skadorna jag har kämpat med och de andra problemen jag har haft, jag känner mig väldigt lyckligt lottad och välsignad. Det här betyder allt. Min fru, jag älskar henne över allt och den här segern är för henne och pojkarna.”

Klicka här för att se hela resultatlistan i The Bahamas Great Exuma Classic.


Scroll to Top