Kristianstads Golfklubb står värd för Creekhouse Ladies Open i början av september. Foto: Mickael Tannus

Creekhouse Ladies Open

Så mycket tävlar damerna om i nya proffstävlingen

En helt ny proffstävling kommer till Sverige i höst. Och Europas bästa damer kommer att spela om betydligt mer pengar än senast de var i Sverige.

Text: Jesper Johansson • 2020-01-14

Senast det spelades proffsgolf för damer i Sverige var 2015. Då spelades Helsingborg Open på Vasatorps Golfklubb. Vinnaren i sista upplagan blev Nicole Brosch Larsen. Men sedan dess har ingen damtävling på högsta nivå spelats i Sverige – fram till i år.

För från och med 2020 kommer kontinentens bästa kvinnliga spelare att besöka Sverige vid två tillfällen.
Först kommer de att ta sig till Bro Hof i juni. Där spelas nämligen helt nya Scandinvian Mixed, en tävling där både herrar och damer spelar tillsammans mot varandra. Där kommer startfältet till hälften bestå av herrar och andra hälften damer.

LÄS MER: Ny stor damtävling till Sverige

Under måndagen blev det också klart att de bästa damspelarna kommer att spela i Sverige under årets nionde månad. 3–6 september ska helt nya Creekhouse Ladies Open spelas på Kristianstad och där kommer en traditionell damtävling att spelas. 126 spelare kommer till start och målet är att få dit både etablerade stjärnor och nya unga talanger. Peller Krüger, VD för Creekhouse, hoppas kunna presentera 15 svenskor till tävlingen.

När den senaste Ladies European Tour-tävlingen spelades i Sverige var prispotten totalt 250 000 euro. Till i år kommer pengarna att nästan dubblas.
Creekhouse meddelar nämligen att prissumman i den första upplagan av tävlingen landar på 400 000 euro, 4,2 miljoner kronor, vilket gör det till en av de större prispotterna på LET under 2020.

LÄS MER: Förbundskaptenen: ”Viktig signal för unga tjejer”


Text: Jesper Johansson • 2020-01-14
TournyttCreekhouse Ladies OpenLadies European TourTournytt
Scroll to Top