Efter tolv veckors avstängning var Matt Every tillbaks igen i Sony Open på Hawaii // Foto: Getty Images

Tournytt

Every kritisk mot PGA-tourens drogpolicy

38-årige Matt Every var tillbaks efter avstängningen för marijuana men bröt senare Sony Open med ett hål kvar att spela

Martin Strömberg • 2020-01-11

Det var i oktober som den dubble segraren på PGA-touren Matt Every testades positivt för att ha använt cannabis. Enligt Every använder han marijuana medicinskt mot depression och psykiska besvär och han har fått det utskrivet på laglig väg i sin hemstat Florida.

Men marijuana finns på WADAs (World Anti Doping Agency) lista över förbjudna preparat och också på PGA-tourens. Och från tourens sida har man inga planer på att ändra detta faktum.

LÄS MER: Dubble PGA Tour-segraren avstängd för drogmissbruk

– Vi är nöjda med hur vår drogpolicy ser ut och vi följer WADAs regler och har inga planer på att ändra någonting som det ser ut just nu, sa Jay Monahan, PGA-tourens chef, enligt Golf Digest när frågan kom på tal under Sony Open.

Matt Every var glad över att få spela igen efter sin 12-veckors avstängning men han är fortfarande kritisk till PGA-tourens drogpolicy och att man följer WADAs lista till punkt och pricka även när det gäller medicinskt bruk.

– Den är trött och slö, sa Every som i övrigt ville hålla en låg profil.

Han meddelade också att han ska göra sitt bästa för att undvika att bryta mot drogpolicyn framöver.

Every bröt andra ronden med ett hål kvar att spela och var i det läget fyra över par och hade missat kvalgränsen som gick vid ett över par.

Scroll to Top