Branden Grace har startat golfåret 2020 starkt. Foto: Getty images

European Tour

TV: Sydafrikanens läckra bunkershow

Regerande mästaren av South African Open, Branden Grace, är bra med efter första ronden i årets upplaga. Mycket tack vare fint bunkerspel.

Jesper Johansson • 2020-01-09

European Tour gör årsdebut i veckan. South African Open heter tävlingen som spelas i Johannesburg och regerande mästare är Branden Grace.
Hemmaspelaren har också fått en fin start av årets upplaga. Mycket tack vare ett fint spel från bunkern.

Grace hade främst två delikata slag från sanden. European Tour har publicerat slagen och det första är från ett knepigt läge i kanten av bunkern, vilket förstås innebär att han tvingades korrigera stans och bladhöjd från marken. Trots det lyckades han slå bollen nära. Se här.

Men Branden Grace var inte klar här. Nej, sydafrikanen lyckades nämligen senare under samma öppningsrond sätta ett bunkerslag i hål.

Det innebar en birdie och utöver den blev det ytterligare sex på Randpark GC. -7 innebär att hemmaspelaren är delad fyra, två slag bakom ledande amerikanen Johannes Veerman.

Nio svenskar deltar i tävlingen och Anton Karlsson, Fredrik From och Philip Eriksson är de som presterat bäst efter förstaronden. De delar 98-platsen.

Här är alla svenskresultat


Scroll to Top