Viktor Hovland litar på sig själv. Han inleder nämligen året utan tränare. Foto: Getty images

Tournytt

Hovland inleder året utan tränare: ”Ingen stress”

En av golfvärldens absolut största talanger arbetar utan tränare.

Jesper Johansson • 2020-01-07

Viktor Hovland är en av världens absolut mest spännande namn inom golfen. Norrmannen slog under 2019 igenom med buller och brak och 2020 förväntas han av många ta sin första seger på PGA Tour eller European Tour för att på så sätt klättra på världsrankingen.

Oklahoma State University-eleven avbröt sin skolgång för att inleda sin proffskarriär efter US Open i somras och har sedan dess säkrat kortet på PGA Tour, där han kommer tillbringa merparten av sin tid.
Men golfåret 2020 inleder han på European Tour i Mellanöstern.

Till Norsk Golf berättar 22-åringen att han inleder året med en träningsvecka i Dubai. Därefter blir det Abu Dhabi HSBC Championship, som följs upp av Omega Dubai Desert Classic.
– Det hade varit svårt för mig att konkurrera på Hawaii efter en 22 timmar lång flygtur. Så därför tänkte jag träna ordentligt i Dubai innan jag börjar tävla igen, säger Hovland till Norsk Golf.

LÄS MER: Hovland: ”Sverige får hela tiden fram nya spelare”

Efter de två tävlingarna i Mellanöstern flyger talangen alltjämt västerut för att landa i Arizona. Där ska han spela publikfesten Waste Management Phoenix Open. Om spelet kommer vara i fas redan då återstår att se. Norrmannen berättar nämligen att han inleder året helt utan svingtränare. Hovland arbetade tillsammans med Denny Lucas fram till i somras men är nu själv med sin sving.
– Jag har pratat med många tränare för att höra vad de tycker om min sving och vad som ska förbättras. Jag har också provat på några av deras teorier för att se mer vad jag gillar och inte gillar. Jag letar fortsatt vidare men har inte någon stress för att hitta en ny tränare.
– Jag har mycket kunskap om min sving och man ska inte lita på allt man hör utan det är viktigt att vara kritisk och ställa de rätta frågorna för att hitta rätt väg framåt, säger Hovland.

Viktor Hovland kommer alltså göra sin årsdebut i Abu Dhabi 16–19 januari.

Scroll to Top