De stora skogsbränderna i Australien skapar stora problem. Nu väljer proffsen att skänka pengar för att stoppa katastrofen. Foto: Getty images

Välgörenhet

Golfvärlden går samman – skramlar för Australien

Flera proffs ska skänka pengar till räddningsarbetet för de enorma skogsbränderna i Australien.

Text: Jesper Johansson • 2020-01-07 Uppdaterad 2020-01-07

Golfen är en av de idrotter som samlar in absolut mest pengar till välgörenhet. Till största del genom välgörenhetsarbete i samband med tävlingarna på världens största tourer. Men även proffsen skänker pengar genom olika välgörenhetsorganisationer, antingen under sin egen flagg eller genom andra större organisationer.

I samband med de allvarliga skogsbränderna i Australien har nu flera proffs gått ut offentligt och meddelat att de ska göra vad de kan för att hjälpa till. Flera av dem är förstås australier. Cameron Smith, som kommer från Brisbane, meddelar via sociala medier att han kommer skänka pengar under sin årsdebut på Hawaii i veckan. För varje birdie han gör i Sony Open skänker Presidents Cup-spelaren 500 dollar, 4 700 kronor. För varje eagle skänker han det dubbla.

https://www.instagram.com/p/B69T6DkpN_B/

”Australien brinner och jag är helt mållös! Jag har personligen familjevänner som påverkats av katastrofen och det här är bara början på eldsäsongen. Om någon kan skänka, oavsett storlek, kläder, filtar etc. allt räknas…”, skriver Smith.

Hans landsman Marc Leishman meddelar via Instagram att han kommer donera samma summa beroende på vad han åstadkommer i Sony Open. Dessutom meddelar han att välgörenhetsorganisationen ”Begin Again” kommer skänka samma summa.

https://www.instagram.com/p/B681LcXnGNi/

Det är dock inte bara australier som väljer att skänka pengar till Australien i dessa tuffa tider. Systrarna Korda kommer också donera en summa beroende på vad de åstadkommer under LPGA Tours Florida-swing, två tävlingar med start nästa vecka.

Hittills har 25 personer omkommit i eldsvådorna i Australien och det beräknas att flera miljoner djur omkommit, bland annat en tredjedel av alla koalor som lever i delstaten New South Wales.


Text: Jesper Johansson • 2020-01-07
TournyttCameron SmithJessica KordaLPGA TourMarc LeishmanNelly KordaPGA Tour
Rulla till toppen