Tournament of Champions ser ut att bli en duell mellan Xander Schauffele och Justin Thomas // Foto: Getty Images

PGA Tour

Schauffele: “Vi hatar båda att förlora”

Upplagt för duell på Hawaii. Thomas och Schauffele går ut i ledarbollen på Kapalua

Text: Martin Strömberg • 2020-01-05 Uppdaterad 2020-01-05

Under collegetiden fick Xander Schauffele ofta stå i skuggan av namn som Jordan Spieth, Ollie Schniederjans, Daniel Berger och inte minst Justin Thomas.

Nu leder Schauffele Sentry Tournament of Champions och han vill inget hellre än att försvara den seger han tog ifjol.

Men då måste han besegra spelkamraten, och spöket från collegetiden, Justin Thomas. Thomas vann här på Hawaii 2017 och är bara ett slag bakom Schauffele inför avslutningsronden.

– Vi hatar båda att förlora, det är inte svårare än så. Vi kan varandras spel utan och innan och lyckligtvis är vi bra vänner men båda kommer att göra allt för att vinna, sa Schauffele efter tredje ronden.

Schauffele är elva under par efter en rond på 71 slag på lördagen. Thomas var två slag bättre för dagen men är ett bakom i totalen.

Och Thomas var inte helt nöjd med sina sista nio då han gick ett över par.

– Det känns som att jag släppte iväg scoren sista nio på den del av banan som jag tycker är enklast och lämnade mycket kvar därute. Det är frustrerande, men jag har ändå en bra position inför avslutningen och ska inte vara alltför missnöjd.

Duon i topp har skaffat sig ett litet försprång då trean Gary Woodland är tre slag bakom Schauffele. På delad fjärdeplats finns bland andra Race to Dubai-segraren Jon Rahm, fyra slag bakom ledaren.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-01-05
TournyttGary WoodlandJon RahmJustin ThomasPGA TourTournyttXander Schauffele
Scroll to Top