Xander Schauffele visar att helgerna inte påverkar formen i någon högre grad // Foto: Getty Images

PGA Tour

Schauffele leder halvvägs

Titelförsvararen Xander Schauffele har inte slarvat med försäsongsträningen. Nu kan han bli den första att lyckas försvara sin titel i säsongsinledningen på Hawaii

Martin Strömberg • 2020-01-04

Det är ett väl samlat toppskikt när PGA-touren gör årsdebut i och med Sentry Tournament of Champions på Plantation Course på Kapalua i Hawaii. Amerikanen Xander Schauffele vann här ifjol och efter 36 hål har han skaffat sig en enslagsledning när han försöker försvara sin titel.

Om han lyckas blir han den första sedan tävlingen startade för tio år sedan.

– Det var en dag där det handlade om att anpassa sig till förhållandena, sa Schauffele efter sin bogeyfria 68-rond (-5)

Om första dagen – då Joaquin Niemann greppade ledningen – var behaglig för spelarna så blev den andra betydligt tuffare.

Lynniga vindbyar och stundtals hårt regn plågade de 34 segrarna från ifjol som kvalificerat sig för årspremiären. Bäst av alla andra ronden lyckades Patrick Reed som klättrade från delad 16:e till andraplats via sin 66-rond (-7).

Trots att Schauffele vann här ifjol säger han sig inte ha några direkta minnen kvar att använda som positivt bränsle. Plantation-course har nämligen genomgått förändringar både när det gäller greenområden och gräsart.

– Jag känner igen vyerna kring banan men bollen uppför sig så annorlunda i år jämfört med tidigare.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.

Scroll to Top