Dustin Johnson är på Hawaii för att spela Sentury Tournament of Champions. Foto: Getty images

Underprestation?

DJ: ”Borde vunnit dubbelt så mycket”

Dustin Johnson har haft vad 99,9 procent av världens golfare skulle kalla en framgångsrik karriär. Själv är han inte nöjd. Långt ifrån.

Jesper Johansson • 2020-01-02

Många golfproffs går en hel karriär utan att vinna och har trots det ett framgångsrikt liv på golfbanan. Andra spelare vinner någon gång, men inte mer än så.
Dustin Johnson har vunnit på PGA Tour vid 20 tillfällen, vilket för de flesta spelarna i världen hade varit ett helt otroligt facit.

Med 261 starter på touren innebär det att ”DJ” vunnit lite mindre än åtta procent av alla tävlingar han startat. Det är trots allt ett väldigt fint facit för de flesta. Men amerikanen menar att han borde vunnit dubbelt så mycket.

På en presskonferens inför veckans Sentury Tournament of Champions säger forne världsettan så här:
– Det är väldigt svårt att vinna här ute. Spelarna här ute är så otroligt bra. Varje vecka kan vem som helst vinna om de spelar riktigt bra. Man tar inget för givet eftersom man inte vinner så ofta, sett till hur många gånger man tävlar. Att vinna är fortfarande speciellt och kommer nog alltid vara det för mig.

Men trots att ingen seger tas för givet säger Johnson att han ändå borde vunnit mer.
– Om jag ska ha vunnit mer? Det tror jag. Ungefär dubbelt så mycket.

I och med veckans tävling på Hawaii gör Dustin Johnson säsongsdebut på PGA Tour för 13:e gången. Under sina första tolv år på touren har han vunnit minst en gång – varje år. Nu är han 35 år gammal och även om karriären på PGA Tour möjligtvis nått halvtid menar Dustin Johnson fortsatt att han kommer kunna leverera toppresultat.
– Jag vet vad jag är kapabel till och jag vet vad som krävs för att vinna där ute. Så för mig är ett framgångsrikt år att vinna tre eller fyra gånger och ha chansen att vinna i alla fyra majors.
– Jag ska försöka sätta mig i en position att jag kan vinna varje vecka, säger Dustin Johnson.


Scroll to Top