Cameron Champ hoppas på att få en fin start på 2020 i Sentry Tournament of Champions // Foto: Getty Images

Tournytt

Cameron redo för 2020

Champ om tiden efter segern: "Jag kände mig som en liten valp som kastats ut bland vargarna"

Martin Strömberg • 2020-01-01

Under torsdagen inleds årets första tävling på PGA-touren, Sentry Tournament of Champions, på vackra Plantation Course i Kapalua på Hawaii.

En av de mest intressanta spelarna inför året är Cameron Champ, den spelare som slår allra längst på PGA-touren och som har en skyhög kapacitet som han ännu inte fått ut mer än då och då.

Han vann Sanderson Farms 2018 redan i sin andra start på PGA-touren men kom sedan in i en lång svacka där han missade 11 av 20 kvalgränser och var inte bland de 20 främsta en enda gång.

När Champ själv analyserar tiden efter sin första seger så här långt ger han följande svar på varför:

– Jag lärde mig mycket förra året och en av sakerna var att jag tog allting alldeles för allvarligt. Jag la för mycket press på mig själv och hade inte roligt längre. Förväntningarna blev högre och jag hamnade i publikbollarna med allt vad det innebär. Jag kastades in bland vargarna trots att jag kände mig som en liten valp, berättar Champ inför årspremiären på Hawaii.

Men inget ont som inte har något gott med sig och Champ skulle inte vilja ha den jobbiga tiden ogjord.

– Nej, jag är glad att det har hänt och jag kommer att ha stor nytta av de erfarenheterna framöver. Att går från en seger rakt ner i botten känns som att samla på sig tre, fyra års erfarenhet på ett enda år.

Och efter svackan kom han upp på andra sidan och vann Safeway Classic i september förra året, andra tävlingen på den nuvarande säsongen. Han vann helt utan förväntningar på sig själv.

– Jag kom till tävlingen och hade inte slagit en boll på flera dagar utan gick upp på första tee och körde på och det var en viktig seger för mig.

Och inför det nya året kommer det att bli spännande att se om Cameron Champ kan få ut sin kapacitet oftare.

Inga svenskar finns med på Hawaii.

Ni kan följa tävlingen här.

Scroll to Top