MELBOURNE, AUSTRALIA - DECEMBER 11: Dustin Johnson of the United States team speaks to the media ahead of the 2019 Presidents Cup at Royal Melbourne Golf Course on December 11, 2019 in Melbourne, Australia. (Photo by Daniel Pockett/Getty Images)

Tournytt

Johnson redo efter knäskadan: ”Mår så bra jag kan må”

I sista minuten valde Dustin Johnson att tacka nej till förra veckans Hero World Challenge på grund av knäsmärtor. Trots det är amerikanen redo att spela så mycket kapten Woods vill att han ska spela under Presidents Cup – som inleds i morgon.

Jesper Johansson • 2019-12-12

Dustin Johnson valde att inte delta i förra veckans Hero World Challenge, tävlingen på Bahamas som Henrik Stenson vann. Nej, istället valde amerikanen att vila för att vara så förberedd som möjligt inför veckans Presidents Cup.

Amerikanen opererade sitt knä tidigare i höstas och har sedan dess haft problem att ta sig tillbaka till goflbanan och tävlandet.

Men trots problemen menar “DJ” nu att potentiella frågetecken rätats ut till utropstecken. Majorvinnaren är redo att prestera på Royal Melbourne.
– Jag spelar så mycket som Tiger Woods vill att jag ska spela. Jag hade inte varit här om jag inte hade varit redo att spela. Jag mår så bra man kan må, säger Johnson inför veckans lagtävling. 

Kapten Woods skickar ut sig själv först i Presidents Cup

Johnson spelar tillsammans med Gary Woodland under den första delen av tävlingen som är i bästboll-format och de båda möter Abraham Ancer och Louis Oosthuizen från det internationella laget. Angående valet att hoppa av Hero World Challenge säger amerikanen så här:
– Jag var nära att vara redo. Jag kände bara att jag inte var 100 procent. Jag ville ha lite extra vila och de här tio dagarna har varit en stor hjälp för mig.
– Jag har inget problem med mitt knä, allt har gått bra. Det enda som varit ett problem är när jag slagit drivern. I övergången till nedsvingen har jag tidigare känt av knät. Men det är nu borta, även om det innan inte heller var smärta utan snarare bara en känsla.


Scroll to Top