MELBOURNE, AUSTRALIA - DECEMBER 12: Ernie Els of South Africa the International Team captain (second from right) celebrates with (L-R) Trevor Immelman, Mike Weir, Byeong Hun An and K.J.Choi as another putt goes in for his team during day one of the 2019 Presidents Cup at Royal Melbourne Golf Course on December 12, 2019 in Melbourne, Australia. (Photo by David Cannon/Getty Images)

Tournytt

Internationella laget i stor ledning

Den första speldagen i årets Presidents Cup är klar. Tiger Woods och Justin Thomas inledde för amerikanerna och lyckades vinna sin match med 4&3. Därmed såg det ut som att allt var som vanligt. Att USA skulle vinna lagtävlingen mot det internationella laget enkelt.

Jesper Johansson • 2019-12-12

Den första speldagen i årets Presidents Cup är klar. Tiger Woods och Justin Thomas inledde för amerikanerna och lyckades vinna sin match med 4&3. Därmed såg det ut som att allt var som vanligt. Att USA skulle vinna lagtävlingen mot det internationella laget enkelt.

Men nu ser det snarare ut som att USA kan ha en utmaning framför sig. För efter den första matchen var det idel segrar för Ernie Els lag.

Sungjae Im och Adam Hadwin vann med 1 upp mot Xander Schauffele och Patrick Cantlay. Ben An och Adam Scott vann med 2&1 mot Tony Finau och Brydon DeChambeau. Hideki MAtusyama och CT Pan vann med 1 upp mot Patrick Reed och Webb Simpson.

Även i den sista matchen blev det internationell seger. Abraham Ancer och Louis Oosthuizen lyckades besegra Gary Woodland och Dustin Johnson med 4&3.

Det innebär att ledningen är 4-1 efter den första dagen.
– Det här resultatet var inte vad jag förväntade mig. Men det är en riktigt bra start, sa en nöjd Els efter torsdagsgolfen i Australien.
– Vi har inte haft en start som den här på många, många år. Det är riktigt skönt att ha poäng på tavlan i det här skedet av matchen.

Den mest oväntade segern var den i sista matchen. Abraham Ancer och Louis Ossthuizen var rejäla underdogs i matchen mot US Open-vinnarna Gary Woodland och Dustin Johnson. Trots det blev det alltså en 4&3-seger.
– Mannen gjorde allt rätt i dag. Ancer slog bollen bra. Han träffade fairways, greener och hela segern är hans förtjänst. Han var otrolig, sa Oosthuizen efter matchen.
– Jag var bara en passagerare i dag och fick se “Abe” spela overkligt bra golf.

Nästa del i Presidents Cup spelas i foursome-format.
Här är matcherna:

Internationella laget USA
Louis Oosthuizen, Adam Scott Dustin Johnson, Matt Kuchar
Adam Hadwin, Joaquin Niemann Xander Schauffele, Patrick Cantlay
Marc Leishman, Abraham Ancer Webb Simpson, Patrick Reed
Ben An, Hideki Matysama Tiger Woods, Justin Thomas
Sungjae Im, Cameron Smith Gary Woodland, Rickie Fowler

Scroll to Top