8588bda7-5df22a766b153

Frida Kinhult blir proffs

En enastående amatörkarriär går i graven. Frida Kinhult tar nu nästa steg och blir professionell golfspelare.

Text: Jesper Johansson • 2019-12-11 Uppdaterad 2019-12-13

I maj gästade Frida Kinhult Svensk Golf Podcast. Hon pratade då om sin fina amatörkarriär och livet på college. Skaftö-spelaren pratade också om framtiden. Redan då fanns det en plan att lämna skolan bakom sig och istället sats helhjärtat på golfen och ha sporten som inkomstkälla, allt berodde på kvalresultaten under hösten.

Här kan du höra hela intervjun med Frida Kinhult: Det blev visserligen inte LPGA Tour för svenskan men väl full spelrättighet på Symetra Tour, underkategorin till den stora damtouren i USA. Det var en rättighet bra nog för att ta steget och lämna amatörlivet bakom sig.

Till Bohuslänningen säger nu Frida Kinhult så här om att beslutet.
– Jag känner mig redo för nästa steg och vill satsa till hundra procent på golfen.
– Jag vill våga testa att leva min dröm. Jag gjorde min sista skoldag i förra veckan och jag gick därifrån med en speciell känsla: att det liksom är nu som det händer. Plötsligt stod jag där och skulle satsa på min dröm.

Under 2019 spelade Kinhult bland annat British Open och ANA Inspiration. Utöver det fick hon spela en LETAS-tävling på hemmaklubben. Dessutom har hon under det senaste skolåret varit extremt framgångsrik med flera titlar. Hon har också varit världens högst rankade damamatör.

Det här bäddar för en framgångsrik proffskarriär men det innebär också att Kinhult nu måste försörja sitt eget golfande. Livet på Symetra Tour kan vara tufft med stora utgifter utan att man spelar om speciellt stora prissummor.
– Samtidigt är det dumt att noja över de ekonomiska bitarna. Det tror jag kan påverka den sportsliga prestationen. Skulle golfen skita sig så får jag lösa det efteråt, säger Kinhult till Bohuslänningen.
– Det är dumt att inte satsa hundra procent på golfen och gå all-in.

Frida Kinhult är hemma i Sverige för att fira jul och inleder sin proffskarriär genom att åka på träningsläger till Spanien under början av 2020. Säsongen inleds sedan i mars och målet är tydligt: att ta sig in på LPGA Tour.
– Sedan är min vision att spela sju Solheim Cup och vara rankad etta i världen. Att jag nu blir proffs är ett steg på vägen och ett steg i rätt riktning för att uppnå mina drömmar.Text: Jesper Johansson • 2019-12-11
TournyttFrida KinhultLPGA TourSymetra TourTournytt
Rulla till toppen