8bd7dabb-5defcc910917e

Tournytt

Reed: ”Nu är det personligt”

Australiensaren Cameron Smith sa att han inte hade någon sympati för fuskare. Nu svarar Patrick Reed.

CM Hellsten • 2019-12-10

Under Hero World Challenge hamnade Patrick Reed i blåsväder när han svepte undan sand och förbättrade sitt läge i bunkern.

Situationen diskuteras förstås flitigt även inför Presidents Cup på Royal Melbourne där USA möter övriga världen förutom Europa.

Reed i blåsväder igen – svepte undan sand och förbättrade läget

Hemmaspelaren Cameron Smith sa så här till AP:
– Jag har ingen sympati för någon som fuskar. Jag hoppas att publiken går hårt åt honom och alla andra amerikaner. Jag känner Patrick Reed ganska bra och han har alltid varit trevlig mot mig, så jag vill egentligen inte säga något dumt om honom. Men om någon fuskar … det kan jag inte acceptera.

”Ingen sympati för fuskare”

Efter en 26 timmar lång resa från Bahamas landade USA:s lag i Australien och väl på plats “down under” fick Patrick Reed kommentera Cameron Smiths utspel om fusk.

Så här svarade amerikanen enligt Golf Channel:
– Fusk är inte rätt ord att använda. Om du gör något oavsiktligt som bryter mot reglerna så anses det inte var fusk. Jag försökte inte avsiktligt förbättra mitt läge. Om Smiths ord påverkar min inställning inför veckan? Det går från att vilja vinna till att nu är det personligt, så det kommer att bli en rolig vecka.Scroll to Top