4a9d5257-5defcd8b47bb0

Tournytt

Dustin Johnson drar sig ur Tigers tävling…

Världsfyran planerar istället att göra sin comeback efter skada i Presidents Cup en vecka senare.

Daniel Eriksson • 2019-12-10

Nästa helg riktas blickarna mot Bahamas där Hero World Challenge går av stapeln. Tävlingens värd Tiger Woods har samlat 18 av världens absolut bästa spelare i ett stjärnspäckat startfält.

TV: DJ:s son – en blivande världsstjärna?

Två tunga profiler har dock fått lämna återbud. Först var det världsettan Brooks Koepka som fick kasta in handduken eftersom hans vänstra knä fortfarande spökar. Och nu är det Dustin Johnsons tur att lämna återbud, där han på Twitter skriver följande:

“Efter att noga ha övervägt mitt beslut, har jag kommit fram till att det klokaste för mig är att dra mig ur nästa veckas Hero World Challenge. Visserligen är mitt knä helt återställt efter operationen, men jag känner att ytterligare en veckas rehab och träning är det allra bästa för att komma så väl förberedd till Presidents Cup som möjligt. Jag har informerat kapten Woods och han stödjer mitt beslut till fullo. Jag ser fram emot att få pegga upp tillsammans med honom och övriga laget i Australien nästa vecka istället.”

Johnson genomförde ett mindre ingrepp i sitt knä 5 september och har inte spelat tävlingsgolf sedan Tour Championship i augusti. På sina åtta senaste starter har den forne världsettan ingen placering bland de tio främsta.

– Jag önskar Dustin allt gott och jag vet att han är väldigt besviken över att inte kunna komma till start i tävlingen, säger Tiger Woods i ett uttalande. 

Chez Reavie kallas in som ersättare för Johnson i Hero World Challenge, där Henrik Stenson är enda svenska deltagare.Scroll to Top