DUBAI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 19: Sergio Garcia of Spain with his caddie Michael Kerr during the pro-am event prior to the DP World Tour Championship Dubai at Jumeirah Golf Estates on November 19, 2019 in Dubai, United Arab Emirates. (Photo by Ross Kinnaird/Getty Images)

Tournytt

Garcia vill komma närmare fansen – genom att bära shorts

Golf är en sport med traditioner – på gott och ont. Proffsen får exempelvis inte tävla i shorts. Det vill Sergio Garcia ändra på – för amatörernas skull.

Jesper Johansson • 2019-12-05

Under förra veckans Alfred Dunhill Championship tillät European Tour tävlingens deltagare att spela i shorts. Med temperaturer över 40°C valde touren att tillåta bara ben för att svalka spelarnas kroppar. Det här uppskattades av spelarna men trots det kommer touren att återgå till standardlängd på byxorna från och med nu.

Första gången någonsin: shorts i en proffstävling för herrar

Sergio Garcia är i veckan på plats i Australien för att spela Australian Open. Under måndagen spelade han inspelsvarv i shorts men efteråt påmindes han av tävlingsvärdar att det är långbyxor som krävs från och med pro-am-tävlingen. Det här fick spanjoren att reagera:
– Jag har sagt det många gånger, att ge oss proffs möjligheten att spela i shorts kommer få oss närmare amatörerna.
– Om man kommer till en bana och temperaturen är behaglig kommer 90 procent av alla människor bära shorts. Vi skulle få en bättre kontakt och komma närmare amatörerna, säger Garcia till AP.

Efter det inledande varvet av Australian Open är Sergio Garcia delad 37:a, -1. Takumi Kanaya och Chun-An Yu leder tävlingen, sex under par. De båda är amatörer.


Scroll to Top