87929243-5defcd1ba781f

Tournytt

Hanson siktar på comeback: ”Känns bra”

Peter Hanson har inte tävlat sedan maj 2019. Nu siktar han på comeback.

Text: CM Hellsten • 2019-12-04 Uppdaterad 2019-12-12

19 januari 2019 spelade Peter Hanson årets första tävling i Abu Dhabi och det blev ytterligare starter i Dubai, Oman, Qatar och Marocko under våren innan motgångarna kom.

Peter Hanson tvingades bryta såväl British Masters som Made in Denmark på grund av skadebekymmer.
– Jag kunde inte fullfölja tävlingen i den extrema kylan som var. Jag har en väldigt liten marginal för ryggen till att börja med och när det är kallt så stelnar ryggen upp fullständigt. Då kommer jag inte igenom impact i svingen. Spelet känns helt okej. Jag fick tyvärr vänta 10 minuter på 17:e tee och försökte stretcha och hålla igång. Men, höftpartiet låser upp sig fullständigt och då kan jag inte svinga. Så hur mycket jag än vill fortsätta spela så går det inte, förklarade Peter Hanson då.

Hanson: "Höftpartiet låser upp sig fullständigt"

Han har inte tävlat sedan i slutet av maj utan använt tiden till att rehabilitera kroppen hemma i Malmö.
Nu ser han dock fram emot en återkomst på European Tour.
– Det är lite permanenta problem som kommer från ländryggen men höften känns bra och sedan ett antal veckor har jag varit i fullt träningsmode, säger Peter Hanson till svenskgolf.se/wp.

När kan du vara tillbaka på ET?
– Svängen med Oman och Qatar (i slutet av februari och början av mars) är målet. Det vore skönt att komma igång lite redan då.

Hur många tävlingar får du spela 2020?
– Som det ser ut nu så kommer jag att få 17 starter på mitt medical exemption. Det var kul i våras när jag började spela bättre i framför allt i Oman. Där fick jag signaler om att jag var på gång men sedan kom tillbakagången med ryggen i England och Danmark. Så länge jag är konkurrenskraftig när jag spelar och känner att det finns en nivå på det så tycker jag att det är värt att fortsätta.

42-årige Peter Hanson blev proffs 1998. Han har vunnit sex tävlingar på European Tour.

Hanson hjälper hemmabananText: CM Hellsten • 2019-12-04
TournyttEuropean TourPeter HansonTournytt
Scroll to Top