NASSAU, BAHAMAS - DECEMBER 02: Tiger Woods of the United States high fives with Bryson De Chambeau of the United States as Woods eliminates De Chambeau in the first round during the 'Hero Shot at Baha Mar' held at the Baha Mar Resort on December 02, 2019 in Nassau, Bahamas. (Photo by David Cannon/Getty Images)

Tournytt

DeChambeau: ”Jag ska bli massiv”

Med en ömmande rygg valde Bryson DeChambeau att vila för att tillfriskna. Han blev inte bättre. Då valde han att gå åt rakt motsatt håll: till gymmet.

Jesper Johansson • 2019-12-03

Efter Shriners Hospitals for Children Open i början av oktober meddelade Bryson DeChambeau att han skulle ta en paus från sitt golfspelande för att istället ta sig till gymmet och träna.
– Jag ska bli större. Mycket starkare. Eller ja, kanske inte nödvändigtvis större men i alla fall betydligt starkare, sa han i en intervju efter tävlingen i Las Vegas.
– Antagligen kommer jag se större ut och det här ska bli en rolig period. Jag har aldrig haft en möjlighet att göra det här och det här ska bli väldigt roligt.

Hur har träningen gått då, undrar man. Alldeles utmärkt, menar Bryson DeChambeau som nu spelar för första gången sedan tävlingen i Las Vegas.

I veckan deltar amerikanen i Hero World Challenge på Bahamas inför nästa veckas President Cup.
– Jag ska bli stark som en gymnast. Jag kollar online, via Instagram, på alla gymnastik-influencers och det är deras målbild jag eftersträvar, säger amerikanen inför veckans tävling där endast 18 spelare deltar, Stenson är en av dem.

TV: Stenson i wedgejippo med Tiger

Sedan början av oktober har DeChambeau ökat med tio kilo i vikt upp till 100,7. Men än är han inte klar på långa vägar.
– Jag tror aldrig jag kommer nå mitt mål men med den kunskap jag nu har och den förståelse jag har finns ingen gräns att sätta upp. Jag ska bli massiv.
– Man kommer att börja se det under den här veckan.

Anledningen till att 26-åringen inlett sitt hårda träningsprogram är en ömmande rygg. Istället för att vila sig till en bättre hälsa valde amerikanen, som så många gånger förut, att gå en annan väg.
– Jag har testat att ta det lugnt men jag insåg att det bara blev värre av det. Så då började jag tänka på om jag skulle operera mig men pratade då med Greg Roskopf – som sa att det var en dum idé.

Roskopf är en pionjär inom träning och istället för att operera föreslog han en annan väg:
– Han sa att vi ska träna upp kroppen att tollerera kraften som krävs. I vanliga fall när ligament eller ben skadas är det för att musklerna inte fungerar som de ska i ett dämpande syfte. Så det har jag nu försökt förbättra, säger DeChambeau.


Scroll to Top